Myskväll

Jag ska snart hem till systrarna Sällström och fria minijulen som aldrig blev av. Malin ska också med och det kommer bli grymt kul, jag har inte sett systarna på länge det blir mindre och mindre vilket är tråkigt.
Nu ringde lillasyster Sällström och sa att de var klara hos nagelfixaren.

Bye, bye

Lördag tillbringas i sängen

Åh, jag har bara tagit det lugnt och tittat på SATC hela dagen och det har varit så skönt, efter all julstress så är det skönt att bara ha en slappardag. Så jag ser ut som skit just för tillfället, mjukisbyxor och ett för litet linne, men ibland är det också okej bara man är hemma. Aldrig mjukisbyxor in public,

För att uppdatera lite inom modet just nu så har jag spanat in Bianco(som förövrigt har grymma skor)

product view of: Plateau shoe w/gold studs.
Desaa är grymma, de är inspirerade av guccis höstkollektion. De kostar ca 900 kr, mellanpris men ändå ganska dyrt.

Nya idéer

Jisses, vad julen är lång! Jag har inte hunnit blogga någonting, det har varit så mycket fix och firande, farande och flängande så jag vet inte vad. Men nu kan man väl säga att julen är påväg att gå över till vardag. Nu är det nya tag som gäller och nyår är det som ligger högst på listan.
Nyårsklänning ska inhandlas på tisdag då jag och min kära moster ska ta en heldag och shoppa och testa Sveriges Starbucks(just det nicole, det finns i Sverige! Jag kan ju säga att jag blev överlycklig när jag såg på Starbucks hemsida att det fanns i Sverige!!!) då ska jag leta lite efter en klänning eller en kjol eller något liknande.

Jag har ju haft ganska mycket tid nu under julhelgen och jag har tittat i roliga tidningar och fått lite idéer vad det gäller mode. Jag har börjat blicka framåt mot sommaren och jag kommer nog att satsa på hippie i sommar, jag gillar den lite trashiga hippie/rocker stilen på sommaren, men jag är väldigt varierad så det där går i perioder och jag kan gå från att bara klä mig i klassiska kjolar till att springa i gamla trasiga jeans! Det beror helt på vilket humör jag är på och vad som inspirerar mig just då. 
Nu är jag väldigt inne på det här med hårband runt huvudet, någon som är specialist på det är Mischa Barton, och hon fångar också den stil jag gillar,hippie/rocker, hon blandar rockchic med hippiesöt och jag gillar det skarpt, sedan kan jag också ifrågasätta vissa plagg...


Bildkälla: http://gloss.abril.com.br/imagem/slideshow_mischa_09.jpg

Bildkälla:http://manolomoda.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/05/mischa-barton.jpg

Några andra som alltid kommer vara mästre i stil är kvinnorna i Frankrike, det är ju ingen hemlighet att jag har en förkärlek till Frankrike men de franska kvinnorna klär sig ursnyggt! De är vågade och chica till tusen.

Paris fashion week
Bildkälla:http://www.styleandthecity.com/street-style-paris-fashion-week/2008/12/20/trop-de-photos-de-ma-fashion-week-parisienne-too-many-pics-from-my-paris-fashion-week/

_dsc7167-paris-fashion-week.jpg
Bildkälla: http://www.styleandthecity.com/street-style-paris-fashion-week/2008/12/20/trop-de-photos-de-ma-fashion-week-parisienne-too-many-pics-from-my-paris-fashion-week/

_dsc6526-paris-fashion-week.jpg
Bildkälla: http://www.styleandthecity.com/street-style-paris-fashion-week/2008/12/20/trop-de-photos-de-ma-fashion-week-parisienne-too-many-pics-from-my-paris-fashion-week/

That's it for tonight!

So long!

Jul, jul strålande jul

Ja, så var det bara tre dagar kvar. Nu så börjar jag få lite julkänsla, gick runt och nynnade på "jul, jul stråland jul" så det måste betyda att det finns lite jul i kroppen.
Men eftersom att det är julafton snart tänkte jag lägga ut min kära önskelista.

1. Svarta Ray Ban Wayfarer
2. Vita Converse
3. Ett par grymt snygga vitnerskor från H&M
4. Presentkort på make up store

Nåja, vad är en bal på slottet?
Jag ska snart iväg och träna lite med min alltid trogna tränings kompis Anna. Det blir lite spinnig såhär innan jul, det känns jättehurtigt tycker jag. Det lär ju bli ganska många lussebullar nu i jul och med det kommer det några extra kilon.

Snart är det ju nyår också och en klänning har man ju inte hittat! Jag skulle vilja ha någonsak som syns, jag tror att topshop har ganska fina. Här kommer lite alternativ.

Prom DressProm Dress by Peter JensenJersey Racer Back Dress


Sista dagen...

Äntligen! Nu är det ett välförtjänat jullov som väntar. Det behöver jag, ett halvår av stress och hårtarbete, jag behöver ladda upp batterierna. Titta igenom hela sex and the city boxen igen och mysa med ljus och vänner. 
Men så himla mycket vila blir det inte utan jag ska hinna med ganska mycket, fika med vänner som jag inte har hunnit träffa så mycket, fria den mysiga julen och sedan är det nyår och efter det så åker jag till Thailand i två veckor, det ska bli super skönt. 
Så jag ska nog ta en riktig slapparkväll ikväll, imorgon så har jag fullspäckat schema, först blir det mini-jul hos min adoptivfamilj(aka några av mina bästa vänner) Sällströmarna! Då blir det utbyte av julklappar eftersom att de ska fira jul nere i skåne, sen på kvällen så blir det 18-års fest i biljardhallan! Förskräckligt kul måste jag säga.


I modeväg så är det som står höst upp på listan "vad ska man ha på sig i jul?", en av mina favoritfärger är röd, så vi får se hur jag gör men en inspirerande bild finns i Vogue China.


Väldigt fint med röda läppar och rödblondt hår måste jag säga.

Ja, vi får se hur det blir.
Jag kan inte fatta att det är julafton om bara några dagar?!
 
Men, men nu ska jag krypa ner i soffan med några avsnitt av sex and the city.


Let there be some music

Yes, nu är det inget mer skolarbete för i år! Jag klarade första terminen på sam, ganska stolt alltså. Ja, just ju sitter jag och lyssnar på ett musik medley av bra musik och dricker julmust, mys mys. Julkänslan har inte infunnit sig en, herregud den är julafton om mindre än en vecka!
Jag har i alla fall gjort knäck idag och det gick åt skogen, jag stod i köket och svor för att knäcksmeten bara vill lägga sig brevid formarna istället för i dem! Ganska irriterande för en tjej som har noll tålamod...
Anyway, igår så var jag och träffade världens sötatste hundar.


Jag kanske inte blev så hemskt vacker på denna bild, men hunden var ju hur gullig som helst!
Det är ju ingen hemlighet att jag älskar hundar så, jag blev ganska uppspelt!

En hemskt tråkig nyhet är att min käre mattelärare, farbor Anders, ska bli pappaledig. Det är kul för honom men för oss så är det en stor förlust, vem ska nu komma med roliga skämt till oss(en liten tradition min klass och farbor Anders har, att han alltid berättar ett skämt för oss i början av mattelektionen) ? Men som en liten avskedspresent så gav alla farbror en varsinn banan(yttligare ett internt skämt mellan oss och farbror anders) och han blev jätteglad!


Farbror Anders med sina bananer!!!

Så såg min dag ut, imorgon blir det julavslutning med julklappsutdelning.

Later!

Tjejmys

Ikväll så är det tjekväll BIG TIME! Jag och fröken Händel blev hembjudna på middag till Ebba, så det blev tacos och hunvakteri! Nu så ska vi kolla på nilecity!
Annars så är det skönt just nu för allt skolarbete är över, skrev sista provet idag och nu kan jag ta det lugnt i en dag sen är det jullov! Men nu så ska jag åter tillbaka till nilecity!
Bye

Love will...

Suburban kids with biblical names.
Min nya kärlek är deras låt "love will" jag hörde den första gången igårkväll och jag tror att det är äkta kärlek. Bandet är relativt okänt tror jag sökte på youtube och jag fick inte många träffar, "love will" fanns inte med där. Men herregud vad underbart bra de är. Det är en härligt rå musik som låter lite dåligt inspelad men det är det som gör hela låten.
Ja, jag har inte så mycket att skriva om idag för att jag är så djävulusiskt trött, haft två prov idag så det kanske inte är så konstigt. Jag lägger ut lite bilder i alla fall, idag får det bli på Peaches Geldof som jag älskar(köpte nya nummret av Cosmopolitan idag och fick se henne där i och blev överlycklig!) på bilden har hon på sig ett hårband som jag VILL och MÅSTE ha!


Snyggt, snyggt!

En flicka som där emot håller på att lägga sig på första plats tillsammans med Peaches är Coco Summers(bara namnet Coco!!!) hon har den där rock-trash-söta stilen som jag älskar, inte nog med att de är vänner så är båda döttrar till rockstjärnor och bor i London om jag inte minns fel, jäklar vad snygg stil båda två har! Så ska jag också bli när jag blir stor!!!
Skämt åsido, men flickorna har väldigt snygga stilar och redan vid unga åldrar så klassas de som IT-tjejer och unga kvinnor runt om i världen kopierar och hämtar inspiration från deras klädstilar.
Nog snackat! Nu bli det lite mer Suburban kids with biblical names, som spelas på repeat!

Valete!(hej då på latin)

My, my!

Herregudarnas, här behövs det lov må jag säga! Trött och stressad så kan man beskriva mig med två ord, men jag kunde inte hålla fingrarna borta från tangentbordet!
Jag undrar bestämt vart julen har tagit vägen, jag som hade en alldeles fenomenal julkänsla när all den härliga snön kom, men nu är den bortblåst liksom snön. Jag har inte haft tid att baka julgodis heller, nej det får duga med köpt tryffel istället(inte för att det är äckligt men ändå!) men jag vill att den härliga julkänslan ska infinna sig igen, den behövs i dessa tråkiga tider.
Det har till och med gått så långt att jag har börjat tänka på sommaren och dess bravader, ja en riktigt rolig festival skulle sitta fint nu! Så därför så kommer jag att tillängna dagens inlägg till festivalsommaren 2009, och man kan ju hoppas att festivalmodet är på topp hos ungdomarna!


bildkälla: the sun
Alexa Chung i snygg festivaloutfit.

Smell you later!

Ingen ork...

Uuuuuuuusch! Jag är så fruktansvärt trött, men som sagt veckan som kommer, kommer att bli slitig med tre prov, en redovisning och en uppsats som ska lämnas in.
Jag känner att jag inte kan allt lika bra som jag skulle vilja så idag ägnas dagen åt pluggande vilket går sådär i och med att jag känner mig ofokuserad som bara den.
Nu när jullovet är nära så känns det som om man har både psykist och fysikt slutkörd!

Anyway så har jag inte jättemycket att berätta om, kanske vogue paris kalender inför 2009, snygga bilder måste jag säga.
Min favorit är september.

Mer än såhär bilr det inte just nu, åter till pluggandet!

Simma lugnt.

Lykke Li

Gud, vad trött jag är. Jag var och såg Lykke Li på kägelbanan igår, hon var helt fantastisk! Det var så himla bra, kanske något av det bästa jag har sett.  Jag var där men kära fröken Sällström och bättre person att gå på Lykke Li med finns inte!
Jag kan inte beskriva hur bra det var utan jag lägger upp några(något suddiga) bilder istället!





Här är två förväntansfulla flickor!

"När Lykke Li senare säger att hon själv gillar all musik med känsla, smärta och kuk i, sammanfattar hon också sitt eget uttryck. Hennes musik pendlar mellan att vara skör och kraftfull, sexig och sorgsen. I bra popmusik går alltid en rak linje mellan hjärta, själ och kön. Den heliga treenigheten som får musik att vibrera."
 Johan Åkesson i DN På Stan våren 2007

På mig hade jag(allt syns inte på bilden) jeans från cheap monday, t-shirt men rolling stones tryck, kavaj från bik bok, pälskrage från gina tricot och basker från h&m!
Att fötterna gör lite ont idag gör absolut ingenting, som fröken Sällström sa "It's so worth it!"

Pannkakor vs. hysterisk dans

Yes, det är dags för pannkakor, är hemma hos fröken Händel ute på landsbyggden!  Moa, mästerkocken, står för själva pannkakorna och vi andra står för en hysterisk dans till Rihannas disturbia! Ingen vacker syn måste jag säga. Ikväll blir det glöggmys med resten av landsbyggds människorna, eller ska jag säga bönderna! Det blir glögg(såklart), julmust, pepparkakor, lussebullar och massor med godis (77 jävla kronor för en påse godis?!) det blir också suntrip! mycket trevligt ska vi ha och bilder kommer senare för kameran ligger hemma i norrtan så jag får sno bilder från de andra!

Andra nyheter är jag jag har klippt mig och ska sattsa på mittbena i fortsättningen, så vi får se hur det går. men jag tror att det ska fungera gallant!

Så blir det ju Lykke Li i morgon med Nicole, jag längtar som bara den. Lykke Li är nog en av mina största stilförebilder!



Ciao!

Blair Waldorf-syndromet

Påvägen hem från skolan idag fick jag en uppenbarelse, ja det var så självklart att det är konstigt att jag inte har kommit på det förut.
Jag brukar alltid, alltid, alltid när jag ser en snygg outfit göra om den så att den(i huvudet såklart) skulle passa mig och min stil och sedan så ser jag alltid mig själv bära den på en plats där det skulle passa in.
Ja detta mina vänner kallas för Blair Waldorf-syndromet och är en psykologisk och metal önskebild av hur vi skulle vilja visa upp oss för världen, namnet kommer av den kära karaktären Blair Waldorf i böckerna och serien gossip girl.
Detta fenomen är inte bara döpt efter hennes karaktär utan det kommer faktiskt därifrån, det framgår mer i böckerna än i serien men Blair har den tendens att alltid föreställa sig själv i olika kläder och i olika situationer på ett väldigt spreciellt sätt, hon målar upp en bild av hur hon skulle se ut t.ex en Dior-dräkt arm i arm med en ruskigt välbetald advokat!
Jag kanske inte riktig tar up svängarna på samma sätt som hon gör men principen är ändå samma.   



" I'm not a stop along the way, I'm a destination." - Blair Waldorf

En annan stor nyhet är att mina efterlängtade skor äntligen har kommit, hämtade dem idag på posten. Jag var ju tvungen att skicka tillbaka dem den första gången för att de var för små helt enkelt, jag blev jätteirriterad för att en 38 var mindre än vad den brukar vara. Så det var bara att snällt skicka tillbaka dem och byta stl till 39, och nu så passar dem perfekt!
Och jag måste säga att de är alldeles fabulous!


Madonna feat. LV

Jag glömde, jag måste tipsa om Madonnas samarbete med Louis Vuitton. Jag måste säga att jag inte gillar Madonna mer än under hennes like-a-virgin-tiden, men det här är good stuff!




Frankrike

JAG SKA TILL FREAKING FRANKRIKE! 
Fick reda på det idag, jag är så grymt jävla lycklig, jag har alltid velat åka till Frankrike. Nu äntligen så ska jag det, jag är inte så säker på vart än men jag tror att det var någonstans i södra Frankrike. 
Det var lite kul jag satt på första lektionen som var franska, och så säger min lärare åt mig att jag och Linus att vi ska komma med henne ut och då så berättade hon att vi ska få åka till FRANKRIKE! 

  

I alla fall, ikväll så händer det nog inte så mycket lite plugg och tvtittande skulle jag tro. Jag måste också förbereda mig inför Thailandsresan den 4/1, man måste ju börja tänka på packning o.s.v. jag har en liten lista med vad jag har planerat att köpa där, den lyder såhär:

1.  försöka hitta äkta Ray Ban Wayfarer
2. en ny bikini
3. t-shirtar med tryck Ramones, Led Zeppelin och The Killers
4. många, många, många armband

Så långt har jag kommit än så länge.
Om jag får gå tillbaka till Frankrike(jäklar, jag kanske har en framtid som jet-setter) så kan jag föreställa mig själv som Audery Hepburn i funny face... Åh, jag hoppas att vi besöker Paris också, DET är största drömmen!
Nästan alla mina favorit designers kommer från Frankrike, Chanel, Dior, Saint Laurent, Hermés o.s.v.
Folk har till och med sagt att jag ser ut som en fransyska!



Nej,nu är det middagsdags!

Ciao


PATETISK

Alltså jag kände att det var dags för ett till inlägg eftersom att jag sitter och spanar in min egen blogg var femte minut ( ja, mitt andranamn är patetiskt).
Jag är sjukt sugen på hemmagjort julgodis, grymt gott!
Jag och syrran har suttit och dreglat vid orden vit choklad och nästan svimmat vid snöbollar med vit choklad, grädde, glass och kokos! Det får nog bli lite bakning i helgen, tillsammans med allt pluggande, jeez nu är det mycket 3 prov, en redovisning och en uppsatsinlämning på en vecka?!
Hmm, det går men jobbigt kommer det att bli.

Snöbollar

Här är då snöbollarna, det ser sååååå gott ut!
Nej det här går inte, det SKA bakas i helgen, så får det bli för nu i veckan så hinner jag inte.

Men nu ska jag titta vidare på Las Vegas (egentligen så borde det pluggas lite...)


Now we're talking fashion

Okej nu har jag gjort det, skapat mig en egen blogg!
Jag kan inget on HTML det får jag fixa sedan (hey, jag kom såhär långt och jag är jätteoteknisk) så jag får be om ursäkt för att det ser lite nybörjaraktigt ut!

Jag tänkte börja med att visa dagens inspirationskälla nämligen fröken Peaches Geldof!


(bildadress :
http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2008/05_02/peachesBIG0405_468x851.jpg)

Yes, det var nog allt för det här inlägget skulle jag tro!

Adjö


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0