HATTAR, VARM CHOKLAD OCH STÄNGA BUTIKER


Idag har jag slösaktigt druckit varm choklad på café.


Jag drack den varma chokladen med fina fröken Norstedt som också var mitt sällskap under dagen.


Innan vi drack varm choklad, gick vi och tittade på fins saker i diverse andrahandsbutiker. Jag hittade en hatt som jag köpte. Det är hatten på bilden. Anna hittade en fin vit blus som extra fin till sommaren. Dock så var den butiken som vi allra mest ville gå till stängd och det var tråkigt. Den är nämligen helt nyöppnad och vi var jättesugna på att spana in den, men solen tittade i alla fall fram en stund så vi var glada ändå.


STAY ALL NIGHT AND SAVE THE POPULATION



1. Jag var ute och dansade i fredags, gick hem halv fyra på natten och sov fem timmar.
2. Jag var trött igår och lagade jävligt goda mini-västerbottenpajer istället för att sitta vid datorn.
3. Jag har jobbat idag och hyrt filmer med mamma och tittat på filmer med mamma.
4. Imorgon hoppas jag att det är sol för då tänkte jag ta en promenad med kameran och spana in den nya second hand-butiken som har öppnat här.
5. Jag hade tänkt att baka rågbröd också.
6. Min mamma fyller år på onsdag och jag vet inte vad jag ska ge henne, funderar på att bjussa henne på restaurangmiddag och teater...
7. Jag är sämst, inspirations-vecka my ass.

Bild

MIN DRIVKRAFT

Hej vänner! Frånvaro idag och massbilds-inlägget som jag hade tänkt ut fick vika sig inför tidspress, det vill säga skola, tandläkarbesök och träning. Nu sitter jag här i nattsärk och tänker slänga in det första inspirations-inlägget om träning.

Min träningsinspiration som fått mig att tänka, känna och skratta flera gånger är i from av en människa jag inte alls känner på något sätt. Hamnade slupmässigt på hennes blogg en dag för att hennes inlägg om havregrynsgröt hamnade på Blogg.se:s startsida. Jag blev hooked direkt, sen dess är hennes blogg en av de första jag läser varje dag. Denna  fantastiska kvinna heter Linn Lundborg. Hon verkar vara så härlig och dessutom klok, hon främjar hälsa och inte träningsideal eller kroppsideal. Det handlar om att göra saker med eller för sin kropp och själ som är sunda, med det menas också att lyssna på när kroppen och själen säger nej, slow down, tänk igen.

Jag är själv en hyfsat flitig kommentator på hennes blogg främst när det kommer till känslomässiga delar som jag anser att det är viktigt att dela med sig av, men också få fina ord tillbaka av en människa som inte känner mig över huvudtaget.

Så titta in på hennes blogg om vi vill: Drivkraften

LES LIVRES






Vi borde läsa mer böcker. Det är en syssla som man sällan tar sig tid med nu för tiden, därför att just den tiden finns inte tillgänglig. Jag är själv så, om jag inte kan koppla och ägna minst tre timmar åt läsningen får det vara. För mig är tre timmar ungefär den tid det tar med en för att jag ska vara så pass inne i en bok att jag antingen hatar eller älskar den. Men att läsa är en åtsidosatt favoritsyssla, jag älskar att för en stund leva någon annas miserabla, hemska eller underbara liv. Borde nog ta mig an Monsieur Poirot snarast, en mycket klyftig klyftig man med sina små grå celler!

Bilder

SNÖVIT



Efter att babbel igår om studentklänning, tänkte jag att jag skulle visa var ifrån jag fick min inspiration till att veta hur jag vill att min studentklänning ska se ut. Klänningen på bilden är nästintill så perfekt som det går att bli, jag vill dock inte ha en så hög krage, utan den ska vara rundad i halsen.

Bild

INSPIRATIONSMARATHON DAG TVÅ







Bilder

INSPIRATIONSMARATHON





Jag tror att jag ska ha ett litet marathon den här veckan. Ett litet inspirationsmarathon, det är vinter och kreativiteten kanske sinar lite. Då kan det vara bra att inspireras lite, jag vet i alla fall att jag känner så. Så från och med nu, ska jag varje dag, hela veckan gå loss på bloggen med bilder, texter, musik eller diverse saker som jag känner mig inspirerad av. Som en en-veckas brainstorming.

Startskottar med dessa fina bilder från Wallflower magazine, påminner mig om mitt behov av en röd klänning (se det funkar redan)!

Bild

YO YO YO



CHAAAAAAAAAAAAAA! Härlig dag att bara ha en lektion på och sedan ta sitt pick och pack och traska hem! Fint som snus, med andra ord. Än har jag i och för sig inte gjort mycket vettigt, förutom att prata med Idaho i telefon, skicka mail till chefen, kollat facebook och reflekterat över att jag inte varit särskilt aktiv på studentklänningsfronten. Börjar bli dags att öka lite där va, vet ju ungefär vad jag är ute efter. Enkelt är ledordet, inga konstiga krusiduller eller former, nej simpelt!

Det vakas träning senare, jympa medel 75 minuter. Pang! Och en sak till, det var i och för sig en vecka sen men i alla fall, visst är det skönt att få håret uppstyrt hos frippan? Toppa lite, färga utväxten etc. Min frippa är höggarvid och kommer lämna mitt hår i händer på någon annan nästa besök (Hjälp?). Det var allt för mig, hej hej.

THE TRUEST TEST OF CIVILIZATION, CULTURE AND DIGNITY IS CHARACTER NOT CLOTHING




Vad glad man kan bli när man inser att ens nya favoritplagg har en bild och ett citat av Gandhi tryckt på insidan. Det ger en lite mer spirituell atmosfär över hela klädesplagget, trevligt.

För övrigt: rätt hungrig, havregrynsgröt till lunch just won't do it. Funderar på om jag borde skjuta upp franskhelvetet till morgondagen lunchrast eller ta itu med det nu, eller titta på Crimial Minds... Svårt val, öööh (ironi)?!

I FREDAGS



Kunde inte hålla mig. Drog på mig army-jackan under min vinterkappa och hade den innomhus i skolan istället. Det är ren kärlek jag känner för den jackan, ett sjukt bra köp.

PANCAKE BREAKFAST ° 3









Den bästa starten på dagen, american pancakes med blåbär och tillbehör. Detta med världens bästa sällskap, jag och Ida blev dock oroliga om Jonathan ville se oss igen då vi piffar till allting till tusen. En annan reflektion vid frukosten var att jag och ida börjar prata om oss själva om en enhet: "vi tycker, vi gillar, vi brukar" osv. Ytterligare en reflektion är att det är för jävla kallt ute och jag är på fruktansvärt dåligt humör. Tanken på att jobba imorgon får mig typ att vilja dränka mig i badkaret...

SPACE - FASCINATING PLACE ISN'T IT?



Rymden har alltid fascinerat mig, enda sedan jag såg filmen om rymden på Cosmonova i ettan. Det finns så många frågor: hur stort är oändligt? Är rymdens oändligthet samma oändlighet som att älska någon oändligt? Är rymden nästa stopp efter döden? Finns det liv därute?

Något av det vackraste jag vet är en riktigt stjärnklar natt, en sådan natt när verkligen helt himlen lyses upp av stjärnorna. Jag kan bli tårögd av att det är så vackert. Det är något stämningsfullt över en stjärnklar himmel, lite som med månen fast ändå inte. En månklar natt ger mer en känsla av att vara eller vilja vara ensam, medan en på stjärnklar natt vill man ha någon brevid sig. Någon att se stjärnorna gnistra med.

Bild

BLACK COUCH







Bilder

YOU KNOW THOSE DAYS WHEN YOU GET THE MEAN REDS?



Mitt humör försvann någonstans under dagen. Det som återstod var en ruggigt trött tjej som är så urled på allt omkring henne. Just idag orkar jag inte, orkar ingenting. Jag kan inte ens fokusera på vad människor säger till mig, när jag pratade med min lärare kom jag på mig själv med att tänka "vad har hon sagt nu egentligen? Vad är det jag nickar åt?". Jag känner mig själv så pass bra att jag vet att det i princip betyder tre saker, mat, sömn och behovet av att vara själv och tänka. Så det är vad jag ska ägna mig åt nu.


MY FUNNY VALENTINE



Alla hjärtans dag. Kan inte låta bli att nämna denna dag, är inte en så stor beundrare av den, tycker mest att det är ett jippo som gått lite långt. För mig som lever i ett förhållande med ingen annan än mig själv och möjligtvis min nalle som jag delat säng med nästan varje dag i 18 år och 5 månader, så har det varit en helt vanlig måndag med provskrivning och träning. Lite speciell var den väl eftersom att Nickan tittade över en timme eller två. Men bara för att det är alla hjärtans dag ska jag länka en liten låt till alla er kära och okära, puss på er.

Bild

PARACHUTES




Målade mina naglar ljusblå, försökte mig på en bild på resultatet - det sög. Antingen är det jag som har fula naglar eller så är jag dålig på att fota, kanske en kombination av båda delarna. Hur som haver, anledningen till att jag målade naglarna blå är, förutom att ha en anledning att sluta med rättskunskapspluggandet, att jag längtar så desperat mycket efter våren. Till min bedrövelse hittade jag den här bilden och allt det gröna i bilden fick mig är nästan dö av längtan att få använda min army-jacka som jag hittade på Myrorna för några veckor sen... Funkar liksom inte att ha den i -11.

Bild

HM CONSCIOUS COLLECTION











Det var fan riktigt länge sen jag hade något modeaktigt inlägg, sådär modebloggseriöst. Ni vet med en liten "subjektiv" analys, fast man egentligen inte har en aning om vad man pratar om. Så istället för att kommentera H&M:s nya kollektion och säga att den är "fräsch, nytänkt och jäkligt 2011" så säger jag bara: ÖÖÖÖH gillar jag den liiiiiiiiite eller?!

Bilder

DEAR KIRSTEN






Kanske kan vara de vackraste bilderna jag sett på länge, Kirsten Dusnt är vacker, miljön är vacker, allt är vackert. Som en drömsk sommareftermiddag, åh jag vill ha sommar.

Bild

IF YOU DON'T KNOW WHERE YOU ARE GOING ANY ROAD WILL GET YOU THERE




Det finns vissa platser som man dras till fast man aldrig varit där förut. Det är något med ju de platserna, det finns ingen speciell anledning som går att sätta fingret på, till varför det skulle vara just de platserna. Det bara är så och resluterar i att de blir ofta förekommande föremål för dagdrömmande. För mig är det bland annat, Paris som jag visserligen har besökt mycket snabbt, de fransk-schweizisk-österrikiska alperna under sommaren och hela östkusten i USA.

USA verkar kanske lite pretatiöst eftersom att de flesta säger att de älskar det landet, men jag har hela tiden haft en föreställning om att jag ska bila längs med kusten och få se den skiftande naturen och stanna vid de klassiska road cafés, beställa in en strawberry milkshake och buttermilk pancakes.

I Paris skulle jag strosa runt i de gamla bohem-kvarteren och njuta av franska ostar och drika vin ute på någon liten servering.

I Alperna skulle jag vandra, vandra och vandra dag efter dag och tas av utsikten och höjden på bergen, det skulle nästan göra mig tårögd.

Bild

THE STARS, THE MOON THEY HAVE ALL BEEN BLOWN OUT





Såhär såg jag ut igår!

LA DANSEUSE DE BALLET






Jag måste se Black Swan. Jag måste köpa ett par riktiga balettskor och hänga upp dem på väggen. Jag måste se svansjön i vår. Jag undrar som jag kommer att förälska mig i balett då? Det är väldigt vackert, jag misstänker att jag kan gör det.

Bilder

AMERICAN BUICK



Idag hade jag mer än gärna tagit en roadtripp tvärs den amerikanska östkusten i en risig, gammal bil och spelat Bruce Springsteen på högsta nivå och sjungit med med skränröst. Livet skulle varit underbart enkelt. Stället är det halkvarning så fort man tar ett steg utanför dörren och jag börjar undra om mina mörka ringar under ögonen har blivit permanenta. Hur kan man uppskatta sin tillvaro när alla naturens element motarbetar en?

Bild

KÖPA ELLER INTE KÖPA?



Coldplay - favoritband. Kommer till Sverige och ska spela på Where The Action Is, köpa biljett eller hoppas på att det blir en till spelning? BESLUTSÅNGEST!!!


Bild

A SUNDAY ON ICE




Solen får förundransvärda effekter, lyckliga leenden och rosor på kinderna. Livnjuteri borde vara min ständiga livsstil, ska jobba på det i Italien. Sedan ville jag bara säga att det är fördelaktigt att bo vid vattnet ibland, speciellt när solen ligger på och isen är så pass tjock att man faktiskt kan gå på den.

02052356



Bild

THE TRUTH IS ONLY TO BE FOUND IN THE EVIDENCE



Någonstans känner jag att jag tappat lite självdiciplin. Låt mig påpeka att jag alltid haft ett ganska bra självdiciplin, nu för tiden eller den här veckan, har självdiciplinen packat väskorna och dragit. Bevis nummer ett; jag har percis ätit mig igenom att halv kakpaket trots att jag strikt sagt till mig själv att det här med äta onyttigt mitt i vardagarna gör vi inte på det här stället. Bevis nummer två; läxor, uppgifter, kläder, sysslor hopar sig i högar överallt. Det är mina två starkaste bevis som bekräftar mina misstankar.
However, min klädinspiration verkar ha återkommit thankgod. Jag kan skylla på att det övriga beror på en dålig vecka och att jag tar igen mig veckan som kommer, det kan faktiskt vara en möjlig plan.

Är det bara jag som känner att jag börjar låta helt virrig?


Bild

CONFUCIUS SAID: "EVERYTHING HAS ITS BEAUTY, BUT NOT EVERYONE SEES IT."



Eftersom att jag anser att min kära och vackra vän Ida är så vacker får hon äran att vara dagens bild, trots att hon inte svarar i telefonen när jag ringer. Nåväl, idag känner jag för att lista. Därför kommer tre saker som har med dagen att göra:

1. Jag tror på fullaste allvar att jag skulle bli den perfekta beteendeanalytikern och det säger jag inte bara för att jag har överdoserat kollandet av Criminal Minds (vilket jag verkligen har gjort).

2. Idag ska jag köra ett styrkepass och aerobic, soft!

3. Jag tror någonstans att filosofi kan vara svaret på varje invecklad fråga som finns i världen. Att filisofi är det som får allt att hänga ihop. Idag insåg jag till exempel att matematik har väldigt mycket att göra med filosofi, det hade jag aldrig trott...

PRAGUE



Nu är det bara musik idag och det är för att jag inte har så mycket annat att komma med. Hur som helst, den här låten med Damien Rice är... Obeskrivbar. Jag får alltid samma känsla när jag lyssnar på den - smärtsamt, förjävla ont i hjärtat.

"Pack my suit in a bag. Pack myself in a bag."

RIVER




Lyssnar på denna låt om och om igen. Så tårdrypande vacker, Joni Mitchell är makalös.

MIN DAG



Gick upp 07.20, åt frukost och fnissade i min ensamhet till morgonpasset, skrev på engelsktal, försökte förstå något av alla stipendiesidor, ringde Nicole och panikade, Ida ringde och jag blev på bättre humör, år lunch, skrev klart ett första utkast på engelsktalet, gav upp pgs av ihärdig huvudvärk, la mig i sängen och tittade på När lammen tystnar som är en ruggit bra film, åt ostmackor och havssalt choklad och lite noblessa, tittade på ett avsnitt av Criminal Minds, åkte och tränade med Ida och Jonte, kom hem och lagade fiskgryta, duschade, fortsatte titta på fler avsnitt av Criminal Minds. I korthet.

Bild

RSS 2.0