Jag vill byta garderob med Kate Moss

Sitter och pluggar latin, det är inge vidare kul måste jag säga. Trött är jag också, men något väldigt postitvt är att det var sol och ganska varmt idag, så min skinnjacka och Ray Ban åkte på! Trevligt som bara den.

Jag har bestämt att jag vill byta garderob med Kate Moss, den bruden kan klä sig! Hon är, ta mig fan, alltid snygg. Jag skulle verkligen vilja lägga beslag på hennes kläder, och gärna imorgon för just nu har jag NOLL saker att ta på mig, det eviga problemet. Massor av kläder. Inget att ha på sig. Det blir ju samma outfits hela tiden, nu kanske jag har annat att tänka på och så vidare men jag har ingen inspiration längre... Det är inte okej alltså! Men jag får hoppas att den kommer tillbaka snart.




Avslappnat, enkelt och så snyggt.

En annan sak också, jag sprang in på lindex en snabbis idag också för jag skulle köpa deras omtalade, chanelinspirerade strympbyxor, de som är svarta och vita. OTUR, de var helt slut och jag blev jättebesviken, hade räknat med att en så tråkig stad som Norrtälje skulle ha dem, men nej de var slut. Jag får hoppas att Stockholm är något att lite på, det finns ju en del lindex butiker där så att säga.


Nu åter till latinet.


Cowgal

Ohoj!
Nu sitter jag och målar mina naglar röda och fina, jag tycker om nagellack. Jag är svintrött har pluggat hela dagen och tagit en lite löparrunda, plus att jag sov väldigt dåligt inatt, så jag har nog all rätt att vara så trött som jag är.
Helgen var helt okej, den gick fort bara. Middag som sagt i fredags och lördagen tillbringades hos fröken Händel och söndagen var bara slappardag med lite plugg, har ett härligt latinprov på onsdag.
Ja, ja snart är det ju lov. En annan nyhet är att jag har gjort mina IV-val (individuella val) och det blev pedagogiskt ledarskap, företagsekonomi A, något som heter min framtid och matte C. Känns bra måste jag säga.

För ett tag sen så skrev jag om ett par fransskor från Alexander Wang, och då nämnde jag att de fanns med i ett reportage i nya ELLE, och jag hittade alla bilder därifrån och tänkte visa mina favoriter.






Det är så jäkla bra, jag kommer slita fram tidningen flera gånger för inspiration!

Nej nu ska jag återgå till mina naglar, sedan blir det CSI och Project Runway(har ju missat alla avsnitt av mina absoluta favoritserie), later!

Louis Vuitton

Jag bara älskar, älskar, älskar skorna i Louis Vuittons spring 2009 kollektion, de är så grymt snygga och det kan man tacka käre Marc Jacobs för, han är just nu chefdesigner för modehuset LV. Skorna är lite indianinspirerade, grymma helt enkelt!




Jag skulle kunna se mig själv i sommar men en vit, enkel klänning och de här skorna! Heaven!

Bilder: www.style.com

23.48

Snabbt bara, igår var jag alldeles för trött för att skriva om något vettigt och idag har jag helt enkelt inte hunnit. Jag har varit på en grymt trevlig och rolig middag på glaset! Imorgon blir det dock ett mer innehållsrikt inlägg, tills dess godnatt på er!

15.00

Usch jag känner mig trött och tom i huvudet, idag har jag varit "ledig" men jag har pluggat hela dagen i alla fall, mycket att göra nu.
Anyway, svenska acne ska återskapa gamla favoriter i en såkallad mini-kollektion. Har kollat in den och tycker att den är helt okej. Här kommer den.






Känns lite dåligt just nu med nyheter på modesidan, lite dött för tillfället...


Bilder: www.elle.se


Vill ha

Jag har lagt till en ny kategori som heter "Vill ha" eftersom att jag önskar min ganska många saker och jag skriver väldigt ofta om det i bloggen, så jag tycker inte att det är mer än rätt att lägga till en sådan kategori.

Det fösta föremålet som kommer finnas med i denna kategori är ett par svarta pumps av en designer som jag svär på att jag en dag kommer äga(skorna inte designern). Denna designern heter Chirstian Louboutin! Och skorna är de klassiska svarta, lack pumpsen med röd sula, jag är så fruktansvärt kär i dessa skor att det gör ont att titta på dem, jag vet att jag är lite konstig men i alla fall.
De kostar ca €350 och det motsvarar ca 3500 svenska kronor! Det svider bra det, som sagt någon gång under mitt liv ska jag äga ett par av dessa skor, ett av mina livsmål.




Bilder: www.net-a-porter.com

Kate för YSL

Ja, det är ju ingen supernyhet men i alla fall.
Har lite snabbt spanat in fotojobbet och det ser B-R-A ut! Cleant och klassiskt, fast oh så modernt, me like-e(som det skulle sagts i sex and the city!).




Jag gillar det väldigt mycket, men sen har jag ju alltid tyckt om Kate också!

Bilder: www.posh24.se




Ciao

Laga eller inte

Jag har funderat lite på min jeanskjol som sprack i Frankrike, och jag undrar om jag ska laga den eller inte. Det kommer antagligen synas att den är lagad men i alla fall för jag tycker väldigt mycket om den. I går när jag var inne i stan så letade jag efter den, men  Monki ha tagit bort den helt, modellen finns i andra färger men jag tyckte om den svarta.

Min jeanskjol.


Close-up

Jag tror jag tar den till farmor och ser vad hon kan göra, och vi får se det kanske blir riktigt bra.
Anyway, jag fick ju med mig lite andra saker hem igår.


Nöjd som bara den!

Nu ska jag fortsätta min SATC söndag.

Gårdagens

Hade tänkt slänga upp en dagens igår, men så hade fröken slarvmaja varit framme igen och det visade sig att jag hade glömt sladden hos fader. Så jag hämtade precis upp den och här kommer en gårdagens.
(Jag ser lite stirrig ut...)
Klänning: Zara
Basker: H&M
Halsband: Glitter
Klocka: Pulsar

Nåja, idag så jag har varit en stund inne i huvudstaden och shoppat lite. Med mig hem fick jag en basic t-shirt från H&Ms herravdelning, stickad tröja från Monki och sist med inte minst WAYFARER FRÅN RAY BAN! Äntligen, som jag har längtat och nu äntligen är de mina. Jag köpte den lite större modellen för den passar mitt ansikte bättre.

Måste bara säga grattis till min vän Cissi som fyller 18 idag!

Lyx vs budget

Jag älskar fransbootsen från Alexander Wang, men dyra är de.
Nu såg jag att Forever21 har ett par snarlika för ungefär 300 kr! Det kallar jag klipp!

Från Forever21.


Från Alexander Wang.

Matthew Williamsson för H&M

Nu har äntligen de första bilderna på Matthew Williamsson samarbete med H&M släppts!
Jag vet inte riktigt om jag tycker om det dock... I alla fall här kommer de.







Bilder: www.elle.se

Önskemål

Jag har fått ett önskemål om att jag ska skriva om vårens trender, och självklart så ska jag göra det!
I aim to please, så att säga.
Jag kommer utgå från vad jag själv tänker satsa på i vår, vilka trender som kommer att följas och vilka plagg jag tänker sikta på!

Då börjar vi!

Jeans: Ljusa stuprör, gärna slitna eller med hög midja.
Jacka: Min älskade skinnjacka i MC-modell.
Tröjor/toppar: Jag är just nu väldigt inne i oversizeade t-shirtar, och handlar gärna på herr-avdelningen. Annars så tycker jag den randiga tröjan är ett bra alternativ.
Kjolar: Jag är galen i kjolar, älskar att handla dem! I vår tror jag dock att jag kommar använda blommigt och jeans (måste köpa en ny jeanskjol då jag lyckades spräcka min i Frankrike!).
Skor: Converse är super just nu, är så glad att jag äntligen kan använda mina. Annars kommer jag köra på höga klackar, och när vädret är på pass varmt, GLADIATORSANDALER!
Väska: Jag gillar min svarta skönhet från Topshop, jag har problem med att hitta väskor och det är inget jag massköper så att säga.
Klänningar: Jag kommer köra på blommigt här också och gärna pastellfärger.

Trender:
Indian, med fransar, pärlor och fjädrar.
 
Maskulint, enkla former med enkla plagg (har funderat på att införskaffa hatt).

Rockchict vs. Cowboy, blev så himla förälskad i nya Elles moderepotage där dessa förenades och jag kör gärna på det!

Street, som jag nämnde i ett tidigare inlägg så är gatumoden en stor tredsättare och jag tittar mycket på hur människor klär sig på stan. Det kommer bli min största inspirationskälla i vår!

Jag hoppas att jag har hjälpt dig och att jag hoppas att du fick din fråga besvarad!
Men tänk nu på att inte följa trenderna blint, utan anpassa dem efter sin egen klädstil, bryt ner dem så att de passar just dig! Det är mycket viktigare att ha sin egen klädstil än att följa trender. Du ska känna att det du tar på dig verkligen är Du.

Det här var roligt, trender kan man alltid prata om.


Vår ruset wtf

Hm, igår gjorde jag något grymt spontant, jag anmälde mig till vår ruset!?
Jag pratade med fröken Händel (som vilken kväll som heslt) och hon nämnde då att hon skulle delta i vår ruset tillsammas med sin syster osv, då fick jag bara för mig att jag också skulle med! Eftersom att jag och fröken Händel alltid måste göra samma sak som den andra gör (det var så vi drogs in i det här jävla godisförbudet!) så verkade det logiskt!
Plus att vi är nu ett lag, så vi kommer att få dela på en picknick-korg, och jag menar bara det! Gratis är gott så att säga.
Jag är jättetaggad på det här och kommer hårdträna (ja, ni vet...)!
Starten går den 27 maj, och det är 5 km man springer. Det känns bra att ha en lite sporre såhär!

I övrigt så känner jag mig lite ofokuserad, jag har ganska mycket att göra men hjärnan är liksom någon annan stans vilket inte är bra, ekonomiprov på torsdag som jag är lite orolig över...
Det är mycket som snurrar just för tillfället, tur att vänner finns till hands.

Då så, då har vi kommit fram till dagens ämne vilket jag tänkte skulle bli harembyxan. Jag har länge varit emot harembyxan med den uppfattningen att den ser ut som något man sover i, men jag tror att jag börjar ändra mig. Om man kör på indiantemat så tycker jag att det är ganska snyggt faktiskt, själv vet jag inte om jag skulle köpa ett par...


Vita vet jag inte om jag gillar, men själva stilen är helt klart godkänd!

Bild: www.ginatricot.com

Coco Avant Chanel

Filmen om Gabrielle "Coco" Chanels liv har premiär i vår och hela modevärlden pratar om den.
Jag älskar Chanel, dels för att hon var en så underbar designer med också för vad hon gjorde för kvinnan, så jag kommer se filmen när den kommer till Sverige.
Jag tänkte att det är då passande att skriva lite om denna underbara kvinnas liv, hur det kom sig att alla kvinnor (och män också för den delen) vet vem hon är.

Gabrielle Bonheur Chanel föddes 1883 i Maine-et-Lorie, hon skapade sitt eget modehus och gav en helt annan syn på kvinnans klädsel, då hon själv uppfostrats strikt i katolsk skola. Hon hatade de döljande klänningarna, Chanel var skaparen till "den lilla svara" och "den lilla svarta" är den klänning hon sydde i protest mot de klänningana hon tvingats ha som barn. "Den lilla svarta" var tänkt som en klänning som skulle ge kvinnorna en ny makt över sig själva, de skulle känns frihet i hur de klädde sig.
Det finns många Chanel-citat som visar hennes egen vision med sina kläder.

"Fashion fades, only style remains the same."

"In order to be irreplaceable one must always be different."

"A girl should be two things: classy and fabulous."

"The most courageous act is still to think for yourself. Aloud."

"Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening."

- Coco Chanel

Chanel skapade många klassiker och de som är mest kända är "den lilla svarta", Chanel 2,55, Chanel-dräkten och Chanel no 5.
Marilyn Monroe sade om Chanel no 5.

"What do I wear in bed? Why, Chanel no. 5, of course!"

- Marilyn Monroe

Hon gjorde så mycket för modevärlen men mest gjorde hon för kvinnan.


Jag tänkte ge en liten smygtitt på filmen, som heter Coco Avant Chanel. den handlar om Chanels tidiga år, då hon blev en designer och skapade sitt egna modehus.

 



Enjoy!

Peaches igen

Usch, vart är våren någonstans?
I Frankrike så var det ca 20 grader torsdag-fredag, då känns det inte okej att komma hem till snö...
Jag vill kunna köra på blommig kjol med svarta strumpbyxor utan att frysa ihjäl, men än så måste jag nog vänta med det. Då kan man ju i alla fall drömma sig bort till härligt vårväder och härliga vårkläder! I vår så skulle jag vilja se ut som Peaches Geldof (igen, eller som alltid kanske jag ska säga), hittade lite bilder på henne från Paris Fashion Week och hon ser otroligt bra ut!




(rosa skor, vem har inte snarlika?)

Bilder: www.asos.com 

Hemma

Nu är jag hemma igen, vilken vecka alltså!
Jag är hur tött som helst och jag dras med en förkylning som smög sig fram nere i Frankrike...
Resan har varit väligt lärorik och fruktansvärt rolig (Jag fick mig en ny riktig vän, tack så mycket Hanna.) men det fanns ju lite tråkiga delar också.
Det värsta var ändå att jag blev serverad KOTUNGA en kväll!!!
Ja, jag vill inte gå in på hur det smakade men vi säger såhär att jag kände att det var bättre att lämna kvart mat på tallriken än att kräkas över hela bordet.

För att gå vidare måste jag säga att jag blev besviken på hur fransmännen klädde sig, det var inte okej. I Paris såg vi inte många snygga outfits, men en del. I staden där vi bodde var det bootcut som gällde, tantklädsel var också populärt.
Fransmännen tyckte dock att vi svenskar klädde oss bra, vilket man inte kan säga något annat om för det gjorde/gör vi!

Nåja, jag har tittat lite smått på vad som har hänt här hemma, Lindex har lanserat sin nya kampanj The Power of Prints med orientaliska influenser. Caroline Winberg är modell för kampanjen. Det känns rätt och jag gillar det!







Nu ska jag kolla på den sista tangon i Paris, den beskrivs på baksidan som nyckfull och sensuell. Mjukporr alltså med andra ord, ja, ja det är ju Marlon Barndo i huvudrollen så den kanske inte är jättedålig.

Bilder: www.lindex.com

Packar

Nu är jag i packar farten här, och det är KAOS! Jag vet inte vad jag ska ha med mig och inte ha med mig... Inte känns det bättre av att man vet att man ska upp halv 3 imorgon! Superskönt, verkligen!

Nu är i alla fall allt skolarbete klart som skulle vara klart innan jag åker, så det är ur världen. Youtubar lite musik samtidigt som jag packar, Edith Piaf är nog det bästa när man vill komma i Frankrike-stämning! La vie en rose, går för fulla rullar.
Jag kommer tillbaka på lördagkväll och under veckan så tvekar jag på att jag kommer skriva någonting...

Anyhow, imorgon så drar ju Paris Fashion Week igång och jag hoppas, hoppas att jag får se några modeller eller liknande. Jag kommer ha kameran i högsta hugg och plåta allt jag ser i Paris, jag älskar Paris även fast jag aldrig har varit där!

Nu ska jag packa vidare, eventuellt kommer ett till inlägg.

Dsquared2

Okej, nu powerbloggar jag eftersom att jag åker imorgon, så det lär bli flera inlägg under dagen!
Har kollat in höstmodet lite (det är dock en deprimerande tanke eftersom att det är vår snart) och föll för Dsquared2 som har inspirerat sig av street-stilen, i sin visning så har modellerna take-away kaffe i en hand och en dagstidning i väska, och jag älskar det!
Annars så kan man säga att de huvudteman som finns är Grunge möter just Street. Fjädrar är populärt, tillsammans med skinn och jeans!
Ja, på det stora hela är det riktigt snyggt!





American Icons

Jag har helt enkelt inte orkat skriva så mycket den här veckan, det har varit fullt upp hela tiden.
På måndag morgon så drar jag till Frankrike, vilket kommer att bli spännande och kul. Jag kommer hem igen på lördagkväll.
Resan kommer ser ut på följande sätt, först landar vi i Paris där vi kommer tillbringa ca 4 timmar, sedan kommer vi åka tåg till Clermont Ferrand och därifrån tåg till Issoire (staden där vi ska bo) sedan så kommer vi bo med värdfamiljer under en vecka och på lördagen åker vi tillbaka till Paris och tillbringar 6 timmar där innan vi flyger hem.

Nu till modet, Glamour magazines senaste upplaga har ett speciellt teama som heter American Icons. Det går ut på att kända kvinnor fotograferas som Kända Kvinnliga Ikoner, mina favoriter är Emma Roberts som föreställer Audrey Hepburn och Emma stone som föreställer Carrie Bradshaw. Audrey och SATC är ju hur jag brukar tillbringa min fritid så det är ju inte så konstigt.

Emma Roberts Audrey Hepburn American Icons Glamour
Emma Roberts som Audrey Hepburn.

Emma Stone Carrie Bradshaw American Icons Glamour
Emma Stone som Carrie Bradshaw.

Bilder: http://www.stylefrizz.com

RSS 2.0