Unik


Vill ni veta en lite kul sak? För er som inte vet är det Frida Gustavsson på bilden, hon är hela modevärldens nya gullegris. För ungefär ett år sedan gick hon i min bästa kompis, Nicoles, skola och var en helt vanlig tjej som försökte slå igenom som modell. Så plötsligt var hon överallt, snacka om guldkarriär och en livsförändring. Ganska häftigt faktiskt. Men det var inte det som det här inlägget skulle handla om.
Jag känner ganska starkt att jag är urled på att se likadan ut som alla andra, jag gör det. Kanske inte som en alldaglig tjej men som en modemedveten tjej, för alla sådana ser mer eller mindre likadana ut. Jag vill se helt unik ut, som ingen annan. Kanske måste jag bli extrem i mina kläder för att lyckas med det... Antagligen, men jag är så trött på att inte vara egen. Jag är en person som måste vara egen annars kan jag faktiskt få lite panikkänslor. Helt ärligt. Jag vill vara någon som vågar ha sådant som andra inte vågar, sådant som andra tycker ser dumt ut. Tyvärr har jag varken tid eller pengar att lägga ner på att hitta de där unika plaggen. Ibland är livet orättvist.

Bild: Jak & Jil

New start


Nej, nu är jsg trött på mig själv. Helt plötsligt, från ingenstans har jag blivit ett matvrak; jag äter hur mycket som helst, hela tiden! Det finns liksom inget slut, vanligt lagad mat är väl en sak men det är allt det andra. Så nu ska jag skärpa mig, jag känner att det är lika bra att jag skriver det på bloggen för då kommer jag känna att det är på riktigt! Så nu ska jag vara snäll mot min kropp, för den är rätt bra. Vi är ett team, så det är one for the team som gäller nu.

Je t'aime Paris


Jag längtar hit. Jag har varit i Paris en gång, det gick fort. Sex timmar var allt. Ändå vet jag att jag och staden har ett band mellan oss... Om jag skulle utforska Paris tror jag att jag skulle hitta omedvetet. Jag har ofta fått höra att jag ser fransk ut, jag kanske var fransyska i ett tidigare liv. Det enda jag vet är att jag ska dit - snart. Det kanske får bli en kort resa i vår. Då körsbärsträden blommar, då regnet precis har slutat och hela Paris luktar kastanj, då jag stannar till utanför ett bageri, går in och fångas i doften av nybakt bröd,  då jag pratar ordentlig franska och dricker rödvin varje kväll, då jag kan sitta på en bänk och titta på stjärnorna, då jag lever, då jag andas.

Bild

Måndagar är inte alltid kul



Hej på er! Invigde precis min webcam, har inte haft en sådan förut... Idag börjar jag inte förens 11.40 såsom jag gör varje måndag fram till någon gång i november. Helt ärligt skulle jag bara vilja krypa ner i sängen igen för jag har en äcklig huvudvärk och det känns inte speciellt kul. Borde kanske börja skriva lite på en franskuppgift...

NY DATOR - SONY VAIO

Hej, ett snabbinlägg bara! Idag har jag blivit stolt ägare till en Sony Vaio. Den är i silver och är jätte-, super-, megafin! Nu ska det bli träning av. PUSS!!!

Fredag, glass, sänghäng, tv-tittande



Hur avundsjuk är jag inte på hennes garderob?

Åh, första skolveckan avklarad. Det var inte så hemskt, jag har ett väldigt bra schema. Nu har jag precis avslutat mitt glassätande - Ben & Jerry's! Jäklarns vad gott det var. Imorgon ska jag jobba, vilket känns mindre lockande men, men vad ska man göra. Nej nu ska jag nog lägga mig i sängen och läsa lite.

Bild: Style scrapbook

Dåligt

Fan vad det inte känns bra att de drar årets skatt på lönen den månaden när man jobbat som mest! Förlåt om jag verkar otacksam just nu men jag är på så extremt dåligt humör. Jag måste köpa ny dator i helgen och jag ska färga håret och köpa träningskort nästa vecka, detta resluterar i att jag kommer vara fattig som en kyrkråtta den här månaden... Man kanske inte ska skriva om pengar såhär, men den här situationen känns inge vidare. Återkommer när jag är på bättre humör.

Gråskala





Lite fina saker som jag vill ha från Weekday. Jag vet inte helt säkert, men jag antar att de kommer in under hösten. Hoppas på det i alla fall.

Bilder: Weekday

La voiture




En bil. Ett färdmedel som kan ta en bort, långt bort. En alternativ nyckel till frihet. En frihetskänsla. Ett bidrag till att bli självständig. Bilen är symbolisk, det har den varit i alla tider sedan den kom. Bilen kan betyda så mycket för många, den kan vara ens hus, ens bästa vän, ens lyssnare, ens stora kärlek i livet. Jag kan drömma om bilar ibland, om vägar som som möter solnedgången och som aldrig tar slut. En av mina bästa vänner tog körkort idag. Jag är så stolt över henne. Jag ska också börja nu. En bil. Frihet.

Bild: Is beauty skin deep?

Bra jobbat Karlsson

SATANISM! Tror ni inte att jag hittade ett par jättefina skor på H&M, precis sådana som jag letat efter. Jag köper dem naturligtvis och inser när jag kommer hem att "Fan, det är två olika storlekar...". En 38 (rätt) och en 39 (fel), trött som jag är blir jag arg och börjar nästan gråta (inte direkt, men okej) och känner att jag borde lärt mig en läxa eftersom att det här har hänt en gång förut. Vad gör jag då? Ringer till H&M på Hamngatan och ber att de lägger undan den andra skon åt mig och så får jag åka in i morgon efter skolan och byta helt enkelt. Fasiken vad jag inte ser fram emot de två timmars resfärd som det innebär bara för att åka in och vända...

TRÖTT



Shit, är det normalt att vara såhär trött efter en dag i skolan? Antagligen inte, men det tar inte mitt huvud hänsyn till. Tänkte först att jag skulle bege mig ut och springa, men insåg ganska snabbt att det var inte en bra idé. Sedan tänkte jag att jag skulle gå en promenad, men även det gick åt pipan eftersom att mitt huvud inte vill vara med och leka. Det kanske är bra att gosa med soffan hela kvällen, min kropp är ganska mörbultad efter gårdagens kickstat - sytrkepass! Inte för att jag har legat på latsidan när det kommer till träning i sommar, MEN jag var på Rhodos i en vecka då jag INTE tränade och troligtvis plågade min kropp med diverse ohälsosamma, eh ja vi kan ju säga produkter. Synden straffar sig själv brukar det ju heta och det fick jag uppleva igår. I morgon ska i alla fall själen få sig lite stimulans, nämligen en shoppingtur!

Bild: WildFox

Autumn look



Okej, såhär SKA jag se ut i höst. Jissus, det är så snyggt att jag dör. Måste hitta en sådan hatt, nu om inte tidigare! De där Parisborna kan verkligen det där med stil.

Bild: Hanneli

Here comes the story of the hurricane, the man the authorities came to blame


Ja, det känns ju i alla fall helt okej att börja den första skolveckan med att börja 11.40. Just nu sitter jag och pressar käraste Bob Dylan och läser vattenmelonen (sjukt bra bok för övrigt). Nu drar det igång, sista året, sista slitet, men jag gråter inte. Ja, jag har ingen aning om vad jag ville... Ville bara säga hej!

Bild

Starved


Hatar den här årstiden. Det är inte höst och det är inte sommar. Det är ett mellanting som gör att man aldrig vet om det är kallt eller varmt och kan därför inte klä sig ordentligen utan att frysa eller svettas i slutet! Det jag i alla fall vill säga är att jag just nu är ganska modemässigt undernärd. Har liskom släppt allt som haft med mode att göra under en period. Jag har nog varit lite trött på det, men nu vill jag komma igen så att säga. Därför ska jag upprätta en liten, tja vi kan kalla det mode-lista.

1. Skaffa mig en färgglad väska (se bilden ovanför.).
2. Klippa mig och färga håret, det krävs en drastisk förändring. Är i stadiet då jag är trött på allt och vill ha nytt; kommer antagligen klippa av mig håret en bra bit.
3. Hunter stövlar, Dr. Martens kängor, herrkostymbyxor, stickade tjocktröjor, beiga skjortor, hattar av alla dess slag kommer få trängas i min garderob i höst. Det ska jag se till - snarast!
4. Inspiration bör införskaffas, är ganska trött på alla svenska bloggare som egentligen inte tillför mig någon inspiration för fem öre. Har börjat gilla danskarna dock...
5. Smyckesgarderob (?) bör uppdateras.
6. Hoppas på att vädret blir kallare och håller sig så, så att jag kan börja använda min Burberryjacka!
(7. Fylla 18 och få en efterlängtad systemkamera och börja dokumentera tankar, liv, sysslor, kläder osv.)

Bild: vanilla scented

I guess you can hang with me


Ett långt år. Sedan ska jag bort. Klarar inte den här staden, det här landet eller det här huset längre.

Bild: Jak & Jil

Rhodos # 2
































Rhodos # 1





















Hemma igen

Vilken resa! Det har varit så galet kul att jag inte kan beskriva det. Nu är jag så in i helvetes trött och ska typ bädda ner mig i sängen och inte synas mer på hela dagen. Jag tänkte ta bilder och det lite senare. Nu är jag som sagt visserligen rätt trött men jag kan inte låta bli att fundera lite på en sak som jag tänkte rätt mycket på när vi var nere på Rhodos. Finns det ett öde för alla människor? Är det i så fall något som är förutbestämt sedan länge eller formas det av de val vi gör? Jag kan inte låta bli att tro lite på ödet, att allt händer av en anledning. Ibland känner jag det verkligen tydligt, vissa omständigheter gör att man springer på något okänt eller någon okänd. Jag vägrar tro på att det endast är slumpen. Men nu till det fina i kråksången och också min fundering; om ödet bestämmer vissa omständigheter och man får ett rep utkastat till sig fast man inte ser repetes förankring, ska man då våga svinga sig ut eller hålla sig på det torra och låta bli? Är det eventuella fallet värt det?

There is a hippie in everyone's heart




Det var länge sen det handlade om mode i bloggen insåg jag när jag kollade igenom lite äldre inlägg. Hade först tänkt att skriva om mina planer på maskulinitet till hösten men jag kunde inte hitta några passande bilder. Då snybblade jag över dessa, jag har använt mig av dem förut men det är så jäkla inspirerande att jag var tvungen att göra det igen.

Bilder: Jak & Jil

I drink tea somtimes when it's cold


Har blivit sådär tokbesatt av Angus & Julia Stone  - igen. De är så sjukt bra! Vill att kära Ebba ska skicka lite musik så jag kan njuta på planet! Väskpackningspaniken har lagt sig, resonerar såhär; lätt packning och det nödvändigaste, resten får stanna hemma!

I alla fall, jag har sysselsatt mig denna kväll med min favoritsyssla när jag är själv; läsa arkiven på mina favoritbloggar. Nu har jag fått en så äckligt jobbig längtan att flytta hemmifrån nu på en gång. Jag vill bo i en egen lägenghet, inreda den efter min smak, gå runt som jag vill, sitta på golvet i vardagsrummet och lyssna på musik och dricka vin, laga den mat som jag har bestämt ska lagas, stöka till det och städa så mycket som jag vill. Jag klarar nog helt ärligt inte av att bo hemma mycket länge till... Jag kommer bli galen. Jag känner mig redan så vuxen på många punkter och jag vill bli en vuxen och självständig kvinna ordentligt.

Hatar att packa





Jag gillar nog leopardmönstrat...

Fan, fan, fan, jag kan inte packa! Jag vet inte vad jag ska ta med mig, jag packar vanligtvis ALLTID för mycket och jag tänker inte det den här gången. Men hur fan ska jag veta vad jag ska ta med mig?! Jag vet inte ens vad jag ska åka i för kläder... Fan, fan, fan. Trött är jag också och har ont i huvudet. Vi bara lägga mig ner och sova, eller låta mamma packa åt mig som när man var liten.

Mat?

Okej, en helg på landet med mamma var väl kanske sådär när man ser det hela ur matsynvinkel... Söndag kväll, illamående på grund av alldeles för mycket ätande. Sjukt dåligt tänkt med tanke på att Rhodos = strand närmar sig med stormsteg, men, men detox och träning i sisådär två dagar! Äsch, fuck it det var ju väldans gott i alla fall. Det kan man säket offra ett eller två kilo för. God natt, puss.

A matter of fact


Jag sitter i mitt rum och äter ganska smaklösa jordgubbar och dricker te. Jag fick en impuls att lyssna på Melissa Horn och kom och tänka på Peace & Love, jag grät mig genom hela hennes konsert. Det var så vackert och jag fick solen i ögonen. Då insåg jag att jag verkligen hade en relation till hennes musik. Ikväll blev jag tankspridd, det är inte bra att tänka för mycket och det vet jag. Man får inte ut något av det. Jag lånade en bok på biblioteket idag, den heter On the road. För några veckor sedan tyckte jag att Kents På drift hade det mest självklara budskapet; att man stannar, härdar ut och är stolt. Nu vet jag inte, jag vill gära åka bort. Bara bort. Komma långt, långt bort från allt som finns här. I den här lilla, jävla staden där allt alltid är likadant. Där alla människor är likadana. Där alla problem är likadana. Där allas glädjeämnen är likadana. Jag vill inte ha likadant, jag vill ha speciellt, annourlunda, unikt. Då jag hittar det, ska jag slå mig ner och stanna. Den platsen är inte här.

Huvudvärk

Ja, det är inte kul. Ska äta middag med min moster ikväll, men först ska jag in till jobbet och köra ett pass där... Har på mig min nya långklänning från monki, jag är dock tveksam till längden. Hade jättesvårt att matcha den kände jag. Får se hur jag känner när kvällen är slut.

It's like forgetting the words to your favourite song



Förra veckan var jag och mamma ute i Sättra, till vårt gamla hus som nu mer figurerar som sommarhus eller dylikt. Jag har hatat det stället för att det ligger så öde, men i tisdags när jag kände att det var skönt att vara någon annanstans än hemma, insåg jag dels hur skönt det är och dels hur vackert sättras skogar verkligen är. Jag önskar att jag hade haft en systemkamera och fotat allt det vackra. Jag kommer nog tvinga mamma att åka ut dit innan vi drar till Rhodos, vill så gärna gå långa promenader, plocka blåbär, baka och läsa böcker i stillheten. Man inser att man saknar saker man lämnat bakom sig, att man uppskattar saker som förändrats.

TP

Hej, jag tror att jag kan vara besatt av Twin Peaks. Hej då.

Utomlands? Ja, tack!



Sistan jobbevckan, jag är helt slut! Känner att jag verkligen skulle behöva åka utomlands nu, jag längtar så oerhört efter Rhodos med mina tjejer. Äta god mat, se på solnedgången, strosa runt, lata sig, sola, bada, festa. Åh jag längtar...

Bild: Fashion Flash

RSS 2.0