18.04

Ursäkta tystnaden!
Det känns inte kul att jobba inne på ett kontor när solen strålar för fullt och det är mellan 20-25 grader ute, nej fy det känns inte okej, men imorgon slutar jag lite, lite tidigare och det ska bli skönt.
Idag så blev jag så irriterad på detta (solen och värmen alltså) att jag direkt när jag kom hem gick in i graderoben och insåg att nej, jag har inte tagit med mig kläder för varmt väder... FAN!
Så nu sitter jag här på verandan i springshorts (som jag fyndat på rean, helt plötsligt så kände man sig ganska snygg när man sprang rundan, hehe) och linne, lyssnar på Bruce Springsteen's "Born to run" och väntar på att familjen ska komma hem med thaimat! Ja, ja livet är ganska härligt nu också måste jag säga men det hade varit ännu bättre om jag hade varit ledig och tillbringat dagen vid havet i hatten och baddräkten... Man kan inte få allt här i världen och jag ahr faktiskt bara tre veckor kvar.

Men till alla er som faktiskt har sommarlov och ska åka på festival, eller steker på en båt/stranden, njut åt mig också! Dock får ni inte glömma solskydd. VIKTIGT! Spelar ingen roll att ni inte brukar bränna er, smörj på lite i alla fall, annars kommer ni bli rynkiga och få cancer och det vill ingen.



Här vill jag vara, hela sommaren!



Have fun, be safe!


19.54 Megacravings

Ja, nu är det precis det som jag känner, oerhört stort behov av saker, solglasögon och också något som jag vill ha i flera upplagor och jag har velat haft det ganska länge också! Nämligen ett par gamla, slitna levi's 501. Ett par hela som man kan ha som vanliga jeans, en slapp t-shirt och converse eller höga klackar. Sedan vill jag också ha ett par avklippta som shorts, så jäkla snyggt och jag har känt ett behov av att ha dessa sedan i vintras när det låg snö på marken, då kan man verkligen säga att man känner carvings på något!



Hittade den här bilden på några okända tjejer som matchar sina avklippta levi's 501 skitsnyggt, classy ladies!

Bild: http://static.devote.se/gallery/big/20090128/2dd4dfb3bf614a78d35a324de7960ea2.jpg

18.43

Åh, idag så känner jag mig inte bra, det känns som om jag kommer att bli sjuk snart. Så jag försöker kurera mig idag för jag ska upp och jobba imorgon, just nu ligger jag i soffan och glor på one tree hill med min syster och ska gå och göra mig en stor kopp te.
Just nu känner jag megacravings för ett par solglasögon, och jag måste nog ta och köpa ett par. De par som jag vill ha är ett par Ray Ban clubmaster, ett par svarta.



Så jäkla snygga, när jag har tid ska jag nog traska förbi NK och kolla hur mycket skönheterna kostar!

Bild: http://g-ec2.images-amazon.com/images/I/41DHHQ5VN9L._AA280_.jpg

19.27

När man är sjukt trött och ensam hemma så är det bästa man kan göra att krypa ner i soffan och äta Ben&Jerry's och kolla på SATC, just nu filmen sen ska jag fortsätta på säsongerna! Mysa är det bästa man kan göra efter en rejäl festnatt, hehe. Sex and the city, det är det bästa man kan titta på när man inte har något annat att göra, trots att tycka att det är en överreklamerad, tjejserie så kan man väldigt ofta, i alla fall jag, känna igen sig i tjejernas situationer, krossade hjärtan, hopplöshet och lycka. Finns överallt och ibland känns det bra att veta att det är fler som känner som en själv.

18.19

Sorry, det bara är så att jag inte har haft något jättespeciellt att skriva om och jag har varit ganska trött på kvällarna. Men igår var det midsommar och jag har jättetrevligt ute i skärgården, men klassisk midsommarstång och ja, fylla som bara den...
Jag ska visa min dag i bilder.













På mig hade jag mina nya klänning från H&M, men jag råkade få lite rödvin på den och när jag skulle tvätta med så krympte den. Rejält. Nu har jag dragit och dragit och förhoppningsvis så kanske den töjer ut sig igen, annars ska jag gå till H&M och reklamera den, eftersom att jag tvättade den i 40 graden som det stog och då ska den tamejfan inte krympa till en tröja!

19.10

JÄVLA PUCKO!
Säger jag till mig själv som bestämde mig för att börja jobba direkt efter att jag slutat skolan, jag är död, slut, finto! Sen kanske det beror på att jag gick upp 04.30 för mamma skulle på en förhandling vid 7.00 och vi var tvugna att vara inne tidigt. Jaha, framåt fyra såg jag siffror som hoppade framför mina ögon!
Men jag får faktiskt skylla mig själv, och jag kommer ju ha en halv sommar ledig med pengar så det är väl värt det och det är ju ändå så dåligt väder ute. Lika bra att jobba medans det regnar.
 
I alla fall, modesajten Style.com har utsett (enligt dem) de viktigaste kvinnorna inom modeindustrin, dessa är ju då ganska ombloggade och ja, ni får veta det av mig också.









Här ser vi Alexa Chung, Cholë Sevigny, Erin Wasson och Mila Jovovich.

Bilder: http://www.pause.se/bloggar/linn-gustafsson/

15.03 Take me back to the 90's

Sicken trevlig dag, nej fy så det regnar. Blir så trött, nu när man äntligen har fått sommarlov ja då regnar det hela tiden. Känns inte okej. Jag skulle ju ner i parken idag och titta på EMD med det blev inget av med det, jag och fröken Händel gick och fikade istället, kändes mycket bättre att sitta inomhus än stå i en blöt park. När vi satt och fikade pratade vi om de nackdelar som finns när man inte fyllt 18, hemmafester kan ju vara roliga men ja, inte alltid. Vi fick dock en rolig idé som kanske ska genomföras, det var att ha en fest med tema 90-tal, eller tacky 90's med fula, neonfärgade kläder och kass musik och faktiskt, ju mer jag tänker på det, ju roligare låter det. Så nu har jag fixat en spellista på spotify som heter "GO90'S", med bara dansmusik från 90-talet som jag sitter och lyssnar på. Min oufit skulle i så fall inspireras från typ, Pretty Woman eller liknande.

                   

Bild: http://www.costumzee.com/forum/how-to-costume/3807/

20.25

Jaha, då var det slut.
Ja, skolan alltså vilket känns riktigt skönt, det var drag i går må jag säga! Det årliga efterfesten i parken gick som en dans på rosor, jag gick runt i princip hela kvällen och sjöng på Markus Krunegårds "jag är en vampyr" hehe. Hatten var på och det var tur, idag har det dock varit andra bullar. Carl, min käre vän, tog studenten och vi förljde med hela tåget och sedan hem på mottagningen då det vankades mat. Urtrevligt måste jag säga och nu så är jag helt slut, ligger och spotify'ar och ska hugga in i Stieg Larssons "flickan som lekte med elden", sedan ska jag stupa i säng och sova ruset av mig (nej jag är inte full men jag måste sova) och imorgon så ska jag se EMD (dock inte stå längst fram och skrika!!!).



Bilden får på något sätt beskriva min kväll och outfit, hatten på!

Peace out my dear friends.

09.13

Godmorgon, jag har sovmorgon idag och börjar inte förns kl 11.15, ändå har jag varit uppe i en timme! Det är jätteskönt att kunna gå runt och fixa lite på morgonen utan att behöva stressa, just nu sitter jag i soffan, dricker lite kaffe, lyssnar på Montt Mardiés Gloria (den vackraste låten i världen), nyhetsmorgon rullar i bakgrunden. Snart ska jag fixa håret, hade tänkt att ha det fint och nytvättat och plattat idag men när jag vaknade imorse så gick det åt skogen eftersom att det regnade och då hade det bara blivit pannkaka av hela grejen. 
Så nu kankse jag blöder det lite och fönar om det, inte riktigt klar med detaljerna ännu....
Nåja, idag så går min bonus/halv/låtsat(whatever you wanna call it) syster ut nian och jag ska skynda mig hem från skolan och slänga i mig lite mat och sedan springa iväg så att jag hinner se. Iadg har vi våran sista uppgift, en blidanalys i svenska och imorgon har jag klarat ettan på gymnasiet!  
Hepåer!

19.49 Inspiration

 

18.04 Framtid

Åh, härligheten av att det bara är två dagar kvar och sedan så är man ledig i två månader... Jag hade också betygssamtal idag och MVG:na rullade in (utan att låta alldeles för självgod), men det kommer behövas bra betyd dit jag ska. Jag kom nämligen på igår vad jag ska göra efter gymnasiet. Med andra ord har jag hittat den utbildning jag vill gå, och det är inte i New York utan in London, betydligt närmre hem än NY.
Skolan heter London College of Fashion och utbildningen heter MA  Fashion Journalism, den är uppdelad i fyra delar som gör att man lättare ska förstå modeindustrins kretsar, första delen handlar om kulturella aspekter, andra handlar om att förstå skrivspråk, tredje delen handlar om modemediats roll och den fjärde och sista delen handlar om publiceringen.
Den är en utbildning som kommer ta 15 månader, så min plan är att låta syon hjälpa mig direkt efter sommarlovet, med sådant som bostad och stipendium.
Det som fick mig att välja London istället för New York var att jag jämförde de brittiska modemagasinen med de amerikanska och kom fram till att jag egentligen inte alls gillar de amerikanska lika mycket som de brittiska. Jag känner väldigt starkt att det är det här som jag vill göra. 

Career prospects:
" Master's graduates have an acknowledged advantage in the employment market, obtaining work in a wide range of vocational and academic fields related to fashion. Previous MA Fashion Journalism graduates are now working in areas such as magazine and newspaper journalism, magazine styling and image making, lecturing in cultural studies and researching and developing concepts for television."

Den typ av examen som man får är en så kallad Master's degree, vilket betyder att det är som en akademisk examen. Det kommer bli en utmaning men det är något som jag verkligen vill göra, jag vet att det antagligen kommer finnas tillfällen då man bara vill ge upp och åka hem, men jag ska kämpa. Jag vet också att det är två år kvar innan det blir riktigt aktuellt, men ändå det är ett mål som jag ska försöka uppnå.  

16.31 Hatten på

Jäklar, ledsen nu har det gått lång tid igen... Jag har varit och shoppat, men jag har ju glömt kamran och sladden hos moder så jag kan inte visa mina härliga inköp, bl a ett par svarta chinos på Gina Tricot för 49 kronor! PLUS en panama-hatt, som jag har letat och letat efter det perfekta och jag hittade den i lördags på Topman! Den kommer användas flitigt i sommar det kan jag säga.

                                                                     
Här är den, sjukt snygg! Den kostade 250 kr, men jag kollade på andra hattar också och de ligger typ i närheten.
Så nu går jag runt och känner mig tuff i min hatt, hehe.

Bild: www.topman.com

17.49

Då så, då var man nyklippt! Det känns skönt och vet ni, nästa klippning (augusti) så tänker jag nog ta lite på längden också. Jag har haft långt hår i hela mitt liv (förutom i typ tvåan när jag klippte av allt och hade page, och grät i flera dagar för att jag ville ha tillbaka mitt långa hår) och nu känner jag att det är dags att ändra lite på sig. Jag tänkte inte klippa av allt, men lite längre än axlarna typ, och man ser på modet att längderna börjar krypa uppåt. Var inne på Ica idag och såg ett omslag med Sienna Miller, DV mode, och hon hade den perfekta längden.



Möjligtvis lite längre, men ni förstår principen. Sienna Miller är för övrigt en dam som inspirerar mig, både stilmässigt och bara allmänt. Hon tar aldrig någon skit och hon är en grym skådespelerska. Hon spelar Edie Sedgwick i Factory Girl, som är en av mina favoritfilmer och hon gör det så bra, om man kollar på gamla inspelningar med Edie och jämför med Sienna så är det sjukt hur bra hon imiterar henne. En grym tjej helt enkelt.

Tack och bock.


19.23 cravings

Åh, cravings. Jag har precis hittat en jättefin och anorlunda skinnjacka som jag blivit helt kär i... Den liknar tydligen en skinnjack som Ashley Olsen har setts i, och den kommer från Glitzy.se. Jag vet dock inte om det blir något köp, inte just nu men senare i sommar kanske när jag har fått lön osv.



Den ser lite speciell ut, men jag tycker den är skitsnygg.

Bild: www.glitzy.se

16.47

Tjoho, forsmark är avklarad! Det var faktiskt riktigt intressant, jag lärde mig lite småroliga saker. Dagen blev dock ännu bättre när jag kommer hem och hitta mitt efterlängtade H&M-paket i brevlådan, och jag slet såklart upp det och testade med nya gladiatorsandaler och den nya baddräkten (som jag förövrigt springer runt i just nu) och båda passade hur bra som helst!


(hehe, försök att ignorera fettfläcken på spegeln...)


Bättre bild på hur överdelen ser ut.


Mina skönheter.

Nej nu ska jag slänga i mig middag, och sedan ge mig ut och springa lite.

RSS 2.0