Photoshopat är det nya kvinnoidealet



Så här såg majnumret ut av Vogue Turkiet. Benet är inte proportionerligt med resten av kroppen. Det kan vem som helst se och jag blir faktiskt väldigt upprörd. Desamma gäller den mycket omtalade bilden tidigare i våras så Ralph Lauren hade en modell vars midja var mindre än huvudet.

 

Att alla bilder till omslag, reklam osv. photoshopas är verkligen inte en nyhet, det vet varenda människa, men att skillnaderna är så extrema är sjukt. Bilden av kvinnan under 00-talet är så långt ifrån okej som det går att komma. För varje år som går blir omslagsflickorna (då menar jag fashion, inte herrtidningar) smalare och smalare. Jag undrar när det kommer till gränsen då det är nog, när det inte går att ha smalare kvinnor. Ska midjorna vara cm-tunna? Det som är det absolut värsta är att det här en av största industrierna i världen och miljontals flickor och kvinnor läser dessa tidningar och tittar på dessa bilden och påverkas – varje dag. Varje dag är det flickor som undermedvetet jämför sig med de pinnsmala modellerna. Jag skulle vilja påstå att nästan alla runt om mig, jag själv inkluderat, har gjort och gör det fortfarande. Det spelar ingen roll hur mycket man tränar, äter rätt för det är aldrig nog, omslagsflickorna är fortfarande smalare och mer vältrände. Vad jag stör mig mest på är att det ser så äkta ut, man retuscherar revbenen för att det ska friskt ut, trots att de sticker ut på de flesta modeller, man får dem att se friska ut!

 

Det irriterar mig så oerhört, varför ska man inte kunna ha en sund relation som tjej till både mat och träning, utan att behöva känna att man inte gör tillräckligt? Mat är det bästa som finns, det borde vara ett njutningsmedel som inte blir en börda varje morgon, förmiddag och kväll. Träning borde vara en energikälla och inte ett missbruk. Sundheten har bytts ut mot den överdimensionerade sundheten som bara blir negativ. Man kan inte säga att modeller, flickor som vill efterlikna modeller och andra människor som försöker leva såhär,lever ett sunt och friskt liv med grönsaker och träning, de lever i ett fångenskap i sin egna kropp. Maten blir fiende och hårdträning ens cellkamrat. Varför är det så omöjligt att leva efter ett friskt ideal och inte ett photoshopat, är det så extremt viktigt för massmedia och modeindustrin att göra sina ansikten utåt så smala att midjan blir mindre än huvudet och benet större än överkroppen? Varför bidra till ätstörningar och negativa självkänslor och störda kroppsuppfattningar, när man istället kan påverka positivt?

 

Jag blir så arg, men jag är inte bättre själv. Vi påverkas alla på ett eller annat sätt, förhoppningsvis genom att se det för vad det är - en missvisande bild.

 

 

Bild: Fashion Flash


All the colours



Smått oskarp och bilden gör inte skjortan rättvis, men jag älskar denna och den ska invigas imorgon! Valborg, rätt överskattat om ni frågar mig men det är en ursäkt att festa loss och ha kul, så visst all in! Middag hos Ivarsson och vindrickande, sedan fortsätter kvällen hos Närhi med antagligen ännu mer vindrickande. Jag har gjort mig förtjänt av det efter min vecka av bara slit.

Somna i soffan känns som en bra idé



Jag tror att den sista energin tog slut precis, mitt huvud känns som en påse mjöl... Var rätt speedad idag, två koppar kaffe och tre dextrosol är väl sådär att rekommendera. Funkar rätt bra men man blir extremt trött sen. Nej nu ska jag dejta min tv för första gången på typ en månad.

Bild: här

Living on a diet of chocolate and cigarettes, I wanna call you again



Nej nu få det vara nog, jag blir knäpp av det här. Det hoppar siffror framför mina ögon, jag är hög på dextrosol och på Angus & Julia Stone-texter... Jag måste sova nu annars kommer det inte bli bra imorgon på nationella. Annars ville jag faktiskt bara säga att hattar och blåa väskor är rätt coolt alltså och att jag gillar att höra på när det regnar, synd att jag inte satt i en bil...

Regn mot rutan, ljuva stämmor som sjunger "Is there a remedy for waiting for loves victorious return, is there a remedy for hating every second that I am without you.".

Bild: Amlul

Just nu:



Vill:
- Ligga i sängen och titta på Big Love.
- Inte plugga!
- Sova bort huvudvärken.
- Äta glass i solen.

Måste:
- Plugga matte b och förebereda mig inför nationella i engelska b.
- Inte titta på Big Love i sängen.
- Inte blogga, kolla bloggar, facebooka eller göra överiga aktiviteter som datorn frestande erbjuder.

Bild: We are fated to pretend

It's better to burn out than to fade away



Borde sova. Istället pluggar jag företagsekonomi a. Jag har blivit lite kär i Neil Young. Jag hatar skolan ibland. Norrtälje är kanske världens tråkigaste stad. Jag ska till Italien efter studenden, kanske jag aldrig mer kommer tillbaka...

Bild: Emma Nygren


Those festival days







Vet ni, jag ska träna aerobic i rosa kläder för att det är teminsavslutning, jag hinner egentligen inte det för att jag har 34378396289368 kg plugg och en företagsekonomilärare som är körd i huvudet! MEN... Det gör absolut inget just nu för jag har bokat biljett och drar till Peace and Love i sommar, känn på den!

Inspiration: Woodstock 1969 (om det ändå kunde bli en Woodstock '69 av Peace and Love '10)


Bild 1: här
Bild 2: här
Bild 3: här

Tankar om att bli sedd



Ibland är det så konstigt hur man bara kan vända från att vara glad till att bli sorgsen. Jag har varit glad hela eftermiddagen, Ida har varit här och vi har haft jättemysigt och bakat. Hon åkte precis hem och jag hörde Hon tror att ingen ser med Lasse Lindh och ville gråta... En vacker text. Är det ofta man blir sedd fast man inte tror att någon ser en? Jag vet inte om jag skulle vilja bli sedd ibland, hur vet man om en annan människa iaktar en? Jag vet inte heller hur jag är sedd av andra mmänniskor, många kanske tycker att jag är en dryg och elak människa eller kanske en trevlig och social, jag vet inte. Ser de något jag inte gör? Och i så fall, vad?
Vem ser mig?

Out of the blue and into the black


Nej. Gammal eller så ny att den inte finns på deras hemsida än, hoppas verkligen på de senare. Hittade den här klänningen dock hos Monki, rosa inte hudfärgat men den är enkel. Jag blev dock rätt kär i den andra tyvärr...
Neil, nu får du hjälpa mig "keep me searching for a dress of gold"

Bild: Monki

May you stay forever young



Allvarligt talat, såhär precis såhär vill jag se ut i sommar. Hudfärgat med strandruffs och kleinblått nagellack, what else is there? Näe, hörrni ska jag inte klippa av mig allt hår och rakpermanenta? Då får jag både Karolinas och Chloës hår! Jag vill ha sommar, jag vill också dricka vin i solen på någons balkong. Nej jag måste verkligen ha den där klänningen, kommer tydligen från lindex ska kolla deras hemsida nu genast... Tjingeling

Bild: Fashion Flash

Nattinlägg



Okej, det hör till ovanligheten att jag är uppe sent när jag bara fått fyra timmars sömn föregående natt! Men idag så är den ovanligheten ett faktum, jag har varit så produktiv idag, jobbat, kommit hem och bytt om och sprungit, ätit middag, dragit till Linnea och haft kul. Igår(förrgår) så var det födelsedagsfirande av Zahlanderskan som gällde och jäklar vad kul vi hade, bilden visar ju det! Alltså, det var typ bara det jag ville!

God natt!

Spot on



Alltså engelsk grammatik kan ju kanske vara det tråkigaste att plugga på... Prov imorgon ocg det måste göras. Jag vill att det ska sluta regna och bli fint väder, jag vill lyssna på Håkan, jag vill inte behöva plugga, jag vill börja springa. Jag tycker också att gul- och svartrandiga Dr. Martens är riktigt coolt!

Update: Okej nu blev jag arg, varför i helvete har Yeasayers första album tagits bort från Spotify???? ÅH SATANISM VAD ARG JAG BLIR, DE SKULLE JU RÄDDA MIN KVÄLL!!!!!

 

Bild: Le Fashion


Love, Peace and Understanding













God morgon darlings! Jag åker nog på festival i sommar i alla fall, jag vill så gärna och jag känner att sommaren 2010 är sommar då jag ska bli av med min festivaloskuld. Bilder ovan gör ju bara att man bli så himla taggad på att gå på festival och eftersom jag säger att jag ska satsa på hippiesommar (i modeväg alltså) så kommer jag passa utmärkt på festival!

 

Bilder: The Cobra Snake


Och natten står still, den finns inte till



Jag skrev ett inlägg här om dagen om musik, jag om jag kort fortsätter på det spåret så måste jag säga att lite äldre musik är på tok för underskattad. Jag har länge älskat Frank Sinatra och Monica Zetterlund är ju bara för underbar, det är riktigt sommar. Jag ska faktiskt säga att min självmordsbenägenhet försvann nu när jag lyssnade på "Sakta vi gå genom stan" som för övrigt är en underbar låt om underbar kärlek. Let's face it, vänner kärlek och sommar är två droger jag gärna använder flitigt!

Bild: Jak & Jil

It was called Yellow







Jag har kommit in i en C-period (eller om jag tänker efter så har jag nog faktiskt befunnit mig i den rätt länge) Chloë, Coldplay, Choklad(mörk), Cheap Monday, Coldplay igen osv. gillar sånt som börjar på C helt enkelt! Men jag dog lite bara när jag så dessa bilder på Chloë, är inte dessa de vackraste bilder ni sett?

Åh om jag var lika vacker som Chloë och hade hennes kläder så skulle jag vara i himlen, eller vänta...
Det är min bild av himlen och paradiset, kanske borde upprätta en ny religion chloësevigny-ismen, där det går ut på att försöka se ut som Chloë fast men egenpräglat och personligt. Guden som man skulle tillbe är ju självklart Chloë Sevigny och kulten skulle bestå av bilddyrkan. Herregud var jag har blivit förstörd, märks det att det inte är lång tid kvar av skolan och jag har lagt i ytterligare en växel?

Bilder: Fashion Flash

Dagens med en twist









Märk att förra gången jag lade upp en dagens så hade jag samma kläder, variation vad är det? Idag har det varit en bra dag, jag pratade med mina vänner under lunchen som jag inte pratar med så ofta och det var mysigt, jag presterade lysnade under en redovisningdebatt om GMO, jag var lycklig när jag gick till skolan imorse! Jag misstänker att jag kommer plugga utan större svårigheter OCH jag kommer nog hinna skriva minst ett inlägg till innan dagen lider mot sitt slut!

Skjorta: Beyond Retro, Hatt: Bik Bok, Rosett: från någon tygaffär...

From Hank to Hendrix







Ett liv utan musik är inget liv alls.

Mitt liv kretsar mycket runt musiken, jag älskar musik. Musiken finns med mig genom hela dagen, den tröstar de stunder jag är ledsen, sätter ord på de känslor jag känner, vårdar fina minnen, förstärker känslor av glädje, peppar när lågan är svag. Jag skulle inte kunna leva utan min musik, den är en av de viktigaste delarna i mitt liv. Jag har tänkt tanken många gånger att om någon skulle förbjuda musik helt, då skulle jag antagligen begå självmord - så viktig är min älskade musik.

Bilder: The Sartorialist

CHERRY BLOSSOM GIRL



Just nu:

- Död i huvudet efter att ha läst om GMO-mat två timmar i sträck!
- Är trött på att alla modebloggar har blivit så tråkiga och livlösa.
- Känner att vår är underbart, inte konstigt väder.
- Längtar efter jordgubbar som faktiskt inte bara smakar vatten.
- Är taggad på slutspurten i skolan, bring it skolan I'll take you down!
- Upptäckt min oförklarliga kärlek till Neil Young.

Bild: Jak & Jil

AMO ET ODI









 

We live in a beautiful world.


Bilder: Tim Barber


In this path called life



Ska snart åka hem till fina Ida för att hjälpa henne med maten, det ska bli finmiddag ikväll. Idag har varit en mysig dag och jag har inte pluggat utan fikat med fina Tessan och köpt nya hörlurar. Imorgon blir det pluggardag för hela slanten med Hanna som sällskap och hjälpmedel. 

Som jag skrivit förut ska jag vara hippie i sommar. Tack och hej!

Bild: här 

Drugs don't work











Nu är det ju den tiden på året när alla avgångsklasser har studentskivor och jag är rätt sur för att jag inte fyller 18 förens om ett halvår... Tills dess får jag gotta mig fina inspirationsbilder från the cobrasnake.

Bilder: här

Needs



Hej på er.

Jag har blivit dålig med bloggen. Jag vet. Jag är ledsen. Jag ska försöka uppdatera mer. Skolan äter tid, jobbet äter tid, träningen äter tid. Någonstans däremellan har jag ett liv och vänner. Jag känner också att det är två månader kvar och jag måste ge gärnet nu. Tvåan har gått helt sjukt fort, det har varit många ups and downs men jag har klarat mig rätt bra. Nu mår jag desto värre, en förkylning (samma jag skrev om i söndags antagligen) är på g tror jag. Det känns så och jag kan inte, får inte bli sjuk nu.

 

Jag vill att inläggen ska handla om något mer än mina ursäkter, jag gillar ju faktiskt att blogga. Jag känner att jag tappar lite nu, inspirationen försvinner sakta. Frågan är lite vad ni tycker att jag ska skriva om?

 

Bild: här


In a rush



Har varit sämst med att uppdatera, hittar ingen inspiration i bildform, fick ta någon random bild som jag ahde på datorn och vet inte vad den kommer ifrån och har därför ingen bildkälla. Ska iväg och träna nu, men är hungrig som ett as och kommer inte få middag förens halv nio. Så hektiskt är mitt liv just nu.

Just so you know så älskar jag den här bilden, vill ha en tatuering under armen precis som Erin Wasson!

S J U K

Jag har gått och blivit sjuk. Huvudet känns som om det väger  7286643729 kg och jag är så jäkla trött trots att jag sovit mig igenom nästan hela dagen. Skit. Och jag som hade avsett den här söndagen för pluggande.

Remember me



Jag och Ida ska se den här filmen på bio. Jag tycker om att gå på bio.

Är det okej om jag bloggar mycket ikväll eller? Känns som om ett seriöst inlägg är på ingång.

Det var rätt länge sedan som jag kände mig ensam. Jag tycker egentligen om att vara ensam, sagt av ett ensambarn som tillbringat i stort sätt hela uppväxten ensam. Jag trivs ensam, men jag trivs med många människor runt mig också. Det är bara något med att få en stund med sig själv som jag dras till, kanske är det för att jag just nu också känner ett stort behov av att flytta hemifrån och skaffa ett egen ställe. Vad det än beror på kan det emellan åt uppstå en annan känsla, ensamheten blir negativ och jag mår dåligt på grund av den. Ensamheten kan finnas på så många olika nivåer, just här och nu, när man saknar någon som är borta, när man inte har någon att prata med, när man saknar någon vid sin sida och i sitt hjärta. Ibland kan man inte identifiera vilken sorts ensamhet man känner, den bara finns där. Vad det än gäller blir det mycket jobbigt just då, när något man tycker är skönt vänder och blir något som framkallar sorg. Jag såg en film idag som handlar om att den största lyckan man någonsin kommer uppleva i livet är den lyckan man delar med andra. Sorgligast var att huvudrollen som kom till den insikten dog förgiftad av hunger och ensam i ödemarken...

Okej, det här inlägget började som någonting och slutade som någonting helt annat, jag tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig nu. God natt.

Bild: här 

Ledord: klass

                   

Är det här essensen av klass eller? Ikoner, coola, hard working och med fötterna på jorden. Jag beundrar alla dessa kvinnor, Kate Bosworth, Hannah McGibbon och (såklart) Cholë Sevigny. Funderar för överigt på att köpa en svart långkjol i stil med den Kate har på sig.

 

Bild: här 


Shining silk

                         

Jag känner faktiskt på riktigt att jag verkligen vill ha den här skjortan. Lite hypad från i höstas med jag kan ju bara säga att jag var kär i den då också... Vart kommer den ifrån då? Acne, vilket betyder dyrt...

Nej ju ska jag ta mitt pick och pack och bege mig hem till Ida, där det vankas fruktsallad.

Bild: här

Cowboy sommar?



Är lite sugen på att köra på Cowboy-stuket i sommar men jag vet inte. Är just nu ruggiskt förälskad i bohemstilen fast mer åt hippie-hållet liksom. Lite konsigt att jag precis införskaffat en båtmössa som är helt åt andra hållet. Hm, får se vad det blir....

Bild: här

Dream a little dream



Skönt att se att modet även påverkar graffitikosten.

 

Sitter i soffan och ska ta tag i mitt arbete inför skolan, har fuskat på den fronten hela veckan och lovet har bara flygit förbi. Det kommer bli tuffa veckor framöver, jag ska jobba nästan varje helg och så slutspurten på skolan. Tyvärr kommer nog inte mina vänner se mig så mycket, men å andra sidan är de 18 och inte jag! Själv känner jag att det är nödvändigt, cash is king liksom. Hoppas at jag pallar trycket!

 

Det är lite tråkigt att solen bestämde sig för att leka kurragömma...

Bild: här


Knock out



Jag har jobbat bort hela lovet, jag skojar inte. Sista lovdagen imorgon och jag måste ta tag i skolan, big time! Nu sitter jag och jäser efter middagen och bävar inför 75 min kibox, jag kommer antagligen må för jävla illa på grund av att jag ätit middag innan. Brukar egentligen äta efter men om jag inte skulle gjort det nu skulle jag äta middag kl nio... Inte så bra kanske. Ska ju numer leva lite hälsosamt, med det menas träning och ingen tolerans socker/onyttighets detox i en månad (träningen fortsätter efter månadens slut).

Söderbönan - en shoppingdag med mig



Dagen började med grått väder.





Här tillbringade vi hela vår dag, på söder och dess vackra kvarter. Jag och Ida ska flytta dit snart, har vi bestämt.







Beyond Retro, en skattkista men en dyr sådan.



Sen tittade solen fram.



Det var lunchdags och Café Blå Lotus var placet!









Här i ligger inköpen.











Här är alla mina inköp. Jag är mycket nöjd med dagen, underbart väder och underbart sällskap!

The specialty



Imorgon ska jag jobba med ett inlägg som kommer bli kul. Jag hade tänkt att ni som läser min blogg ska få följa med mig på en shoppingtur via bloggen. Jag ska dokumentera hela resan och lägga upp bilderna i bloggen, hade för övrigt tänkt att jag ska försöka använda kameran mycket mer i vardagen så att jag har lite egan bilder också. Vad sägs om det?

Det är inte okej med snö



Vad hände med den underbara våren? Det ligger en halvmeter snö utanför dörren och jag vill skjuta mig själv, men äter istället upp resterna av mitt påskägg efter ett dividernade med mig själv om jag borde eller inte. Kom fram till att det är ju i alla fall ingen idé att ta en promenad istället så kom jag också fram till att imorgon börjar jag ett nytt liv med nyttigare vanor, sockerdetox eller något liknande där. Jag ska i alla fall träna ikväll och det ska bli skönt. Imorgon ska jag också få göra något jag tycker om, nämligen en heldags shoppingtur med min favorit -Ida (se bilden), båda två är i behov av det... Tills dess är det tur att Håkan finns.

Kanske världen förstår oss



Ibland blir man glad för de där små sakerna. Som att äta middag i soffan, som att äta godis före maten, som att öppna balkongdörren och värmas av solen, som att kunna gå i skinnjacka utan att frysa, som att lyssna på Håkan Hellström när man lagar middag, som att uppskatta ett tomt och tyst hus, som att få vara ensam, som att man har vänner som bryr sig, som att snön smälter bort och gräset syns, som att höra fiskmåsars skrik. 

Bild: här


GLAD PÅSK



Helslut, släktmiddag igår och jobb idag, jobb imorgon! Massvis med godis, nu måste jag ta tag i mig själv och gå och handla mat så att jag kan laga middag. Är jag sorglig, ensam på påskafton med sex and the city och ett stort påskägg och bulgursallad till middag?

Bild: här

Skärtorsdagen







Jatack, jag skulle gärna vilja se ut såhär hela tiden! Idag är det skärtorsdag och jag bara väntar på att det ska komma små söta påskkärringar och plinga på vår dörr! Ska ordna små skålar av folie som de ska få godis is, de små sötnosarna. Själv har jag också börjat nalla i godispåsen, mitt sockerstopp är över och nu är det påsk och då får man äta godis. Underbart! Idag har jag också fått lite gjort, ska laga middag senare ikväll och nu ska jag åka med mamma och handla!

Bilder: här

RSS 2.0