MILANO ✈ STOCKHOLM


CI VEDIAMO MILANO


2 DAYS

175/365 today i woke up alicei've been going madDreamboat Annie my little ship of dreams


Nu är det två dagar kvar sen är jag hemma.

LUCIA I SVENSKA KYRKAN


Igår var det luciagudstjänst här i Milano, en dag för tidigt men eftersom att italienarna också firar Santa Lucia så var det antagligen inte möjligt för svenska kyrkan att använda kyrkan idag. Hur som helst gick jag och Michaela dit, dit var jättemysigt och barnen var så himla söta. Det var himla kul att höra dem blanda svenska och italienska! Sedan fick vi höra gläns över sjö och strand och o helga natt av en operasångerska, otroligt mäktigt.

JULMARKNAD VID CASTELLO SFORZESCO


I onsdags började julmarknaden här i Milano och den håller på ända till idag tror jag. Igår åkte i alla fall jag och Michaela dit för att kolla in den. Det var väldigt mycket folk ute och det var varmt också, jag gick med jackan öppen nästan hela tiden.


Det bästa med italienska markander är alla försäljare som säljer ost och salami, man får alltid provsmaka och det är ungefär de godaste sakerna som finns. Här var en försäljare som släpat med sig ett helt djurhuvud.


Det finns godisförsäljare överallt också, vi hittade en som sålde choklad som såg ut som verktyg. Det var mycket bra gjort för de såg verkligen ut som riktiga verkyg.


Jelly Bean hade ett eget stånd. Det finns så konstiga smaker, popcorn liksom?!


Man blir så lycklig av att se julgranar!


Jag var lite extra lycklig för jag hittade ett per skor på rea, just de skorna var jag och klämde lite på för ungefär en och en halv månad sedan. De kommer från Aldo och jag älskar dem, ignorera gärna mina fula strumpor.


Sedan gick vi förbi en stånd som sålde masker! Åh, säger jag bara! Jag vill åka till Venedig jättemycket när det är den stora karnevalen då man ska ha masker på sig!

Det var den dagen, imorgon ska vi till Svenska kyrkans luciamässa!

LUSSEBULLSBAK OCH RÖDTJUT


I onsdags var jag och Michaela tokambitiösa och bakade lussebullar.


Vi lagade middag också, dödsgott! Lax i ugn med citron och granatäpple-, fetaost- och ruccolasallad.


Rödvin också, såklart!


Pepp på lussebullar!


Lussebullarna blev så himla bra, men vi fick nog tag på något konstigt saffran för det smakade inte så mycket saffran... Fast det gör inget för nu har vi lussebullar!

ARG

Igår knyckte någon min telefon. Fytusan så arg jag är! Det är bara en materiell sak, men det är jobbigt i alla fall. All musik, alla bilder, väckarklockan, telefonen, numren, allt är borta. Allt blir så oerhört knöligt, jag måste gå till polisen (som jag är lite rädd för), företaget som jag köpte telefonen av har gått i konkurs och jag vet inte hur det påverkar försäkringen, jag kan inte höra av mig till någon förutom via datorn... Jag är rädd att jag måste gjort något riktigt dumt för först åt en bankomat upp mitt kort och nu har någon tagit min telefon! Jag känner att Murphy's law börjar låta vettig...

NAVIGLI


Igår var det dags för aperitivo eftersom att tha gäng var samlat igen, första gången på cirkus en månad.


Vi skulle till en bar i Navigli, kanalen var redigt julpimpad.


Jag drack margarita för jag har börjat tröttna på mojitos nu.


Miss Cary Bass & Miss Inna Divina.



Inne på baren hängde det svartvita fotografier och överallt var det lergubbar som tidigare gäster hade gjort, men jag fotade aldrig dem. Det var hur som helst en väldigt mysig bar!

SAKER JAG GÖR RUNT JUL


christmas II
Dickens Village #3visions of milk bones danced in his headLussebullar


Julen är nästan min bästa tid på året. Jag är egentligen aspretto och vill att allt ska vara perfekt, förra året slet jag som ett djur för att hinna baka pepparkakor från grunden, lussebullar, vörtbröd, julgodis. I år finns ju inte riktigt möjligheten att hålla in några stora projekt, även om det kommer bakas och trixas när jag väl kommer hem. Hur som helst så har jag verkligen vissa saker som jag måste göra kring julen:

- Lyssna på julmusik, vem gör egentligen inte det men jag går och småler med musiken i bakgrunden. Kan dessutom rekommendera She & Hims julskiva, fruktansvärt bra.
- Panikköpa julklappar, dålig tradition som verkar förfölja mig varje år. Jag har panik fram till den 23:e...
- Titta på töntiga julfilmer, Disney's En Julsaga är ju en klassiker, YouTubade den igår!
- Sunes jul
- Överdosera lussebullar och glögg
, har inte riktigt kunnat genomföra det förstnämnda men there is still time!
- Titta på Idas mammas julkonsert natten den 23:e december, ny tradition som infördes förra året. Förväntar mig att traditionen upprepar sig i år igen.



tryck på bilder för bildkälla

ADVENTSMYS


I söndags åkte jag hem till Michaela för att ha lite adventsmys med pepparkakor, glorgonzola (åh), glögg och en väldans massa julmusik.


Typ himlen.


Jag <3 glögg.

DET ÄR JUL I MILANO OCKSÅ


I lördags hade jag och Michaela en heladag på stan. Vi gick bland annat hit, CioccolatItaliani, som är det bästa glasstället i hela Milano. De har kranar som det rinner choklad ur hela tiden, man kan få sådan uppvärmd choklad i sin glasstrut om man vill. Tyvärr är de jättenoga med att man inte får fota inne i affären...


Glad! (Förlåt, men titta på nutellaglassen......................)


Det är inte för kallt för glass, man ska inte låta sig luras av pälsjackan. Här är det fortfarande typ 12 grader, ungefär som hemma skulle jag tro.


Sedan gick vi och tittade på den stora julgranen som de rest vid Domen. Den var inte riktigt färdig när vi kom dit så vi åkte in på söndagen också, men då var inte julgransljuen tända. Vilken besvikelse det var!


Senare på kvällen vankades det favoritmiddag. Dock åkte jag hem jättetidigt för jag var helt slut efter dagens promenerande.

1:A DECEMBER

Igår var det första december och det firades med Carbonara-middag hemma hos Inna!


Jag hade med mig vämeljus så att det skulle bli lite stämning över det hela!


Mat.


Inna.


Hej! Här är jag.


Efter maten drack vi glögg, tittade på Disney-filmklipp på You Tube, pratade om kärlek och sånt där. Bra start på december.

RSS 2.0