Chocolate, roofs and guitar music


Fick en impuls av att vilja sitta på ett tak och se på solnedgången, dricka te, prata om livet och skratta. Jag har en känsla av att vilja ge mig av till det här taket och bara få vara, att få se världen ovanifrån precis som den är. Det nuvarande läget som innebär att vara fast i ett kök där jag just ätit mörk choklad, lyssnar på gitarrmusik och försöker på ett så effektivt sätt som möjligt plugga psykologi, är inte så tilltalande. Jag vill kunna göra spontana saker som är som balsam för själen, jag vill ha den friheten att njuta av livet. Helst idag, helst någonstans i världen, helst med människor som gör så att mungiporna drar sig uppåt så fort de är i min närhet.

Bild: snodde av Linnea

B-day problems

Skit, skit, skit! Jag som hade den perfekta födelsedagsoutfiten i huvudet men jag kan inte hitta en korsett utan en massa krussiduller och skit, den ska vara ren och enkel men nej... Kan inte hitta det någonstans. Jag har inte heller någon tid att hitta någon sådan. Ilska!!!

Små tankar i huvudet


Vad vackert det är ute just nu, solen lyser och löven är alldeles röda! Idag har det varit en bra dag, jag har skrattat så mycket. Ibland älskar jag människorna i min närhet, de är så härliga. Jag och ebba har ätit mellis (kommer ni ihåg mellis?) hemma hos mig bestående av crunch och yoghurt och ett fruktfat! Vi skulle plugga men bytte ut pluggandet mot tv-tittande, hehe. Jag blev supernostalgisk av förhäxad och det kändes som om jag var tillbaka på mellanstadiet igen då jag inte missade ett enda avsnitt! Jag invigde min nya kjol idag också, en lång, svart variant och kände mig lite ball i den! Nej nu MÅSTE jag sätta igång och plugga psykologi fast jag inte vill...

Bild: Style Scrapbook

Hej ja, tack


ÄLSKAR: la grand finalé de la Dolce & Gabbana

Mamma ringde och frågade om jag möjligtvis kunde börja göra köttfärsbiffar, jag sa argt att "nej, jag MÅSTE verkligen plugga!!!" så sitter jag och kollar bloggar... Blogguilt. Nej nu ska jag kicka some ass med psykologin och sen hoppa runt i jympasalen!

Bild: Jak & Jil

Söndagens check-lista

Spenderat pengar i huvudstaden med Hanna - check
Köpt födelsedagsoutfit - check
Köpt jympaskor med friskis rea-pris -
Köpt ny foundation/puder -
Ätit grym fiskgryta på söder - check
Insett att sockerförbud är en idé - check
Lärt mig franskglosor flytande - halvcheck
Pumpat med grabbarna på gymmet - check
Börjat skriva på EngC-uppgiften + avslutat SvB-uppgiften -
Målat naglarna -
Beställt studentmössa -
Beställt skolfotokatalog -

Detta har varit min dag, nu ska fortsätta kika på glosorna en stund till sen blir det faktiskt sex and the city en stund. God natt.

Godmorgon!


Foto: Ida Ivarsson

Godmorgon! Lördag och helg, underbart. Vet ni, igår tror jag att jag och gymmet blev vänner - fansiken vad bra det gick och jag gillade det till och med. Ska dit imorgon igen.
Igår åt jag och Ida riktigt goda pancakes till frukost och pratade om livet (som vi så ofta gör).

Oj, nu kom mamma in och frågade om jag vill gå en morgonpromenad, inte mig emot!

Pancake breakfast



Idag blir det frukost med Ida och american pancakes, eller ja ricotta pancakes om man ska vara noga... Vi har så mysigt när vi äter frukost ihop, vi kankse behöver det. Nu måste jag börja med smeten för hon kommer snart. Love


Bild

Ibland måste man bara gå av sig


Hur fin?

Vilken var precis vad jag gjorde - i en och en halv timme ungefär. Jag hoppade att gå och träna idag, hade ingen ork men jag tog en superlång promenad istället vilket var skönt. Ibland är man inte på topp helt enkelt.

Bild: Jak & Jil

NOT WELL


Mår pyton. Har varit enormt trött och på dåligt humör hela dagen, ingen speciell anledning. Att krypa ner i soffan med täcke och maratontitta på film i två veckor känns lockande, istället sitter jag och har ångest inför skolan, pluggar psykologi och lyssnar på Dustin O'Halloran. Bah! En dag kvar, sen ska jag dö lite i soffan med just täcke och film. Sorry guys, I think I bail on you tomorrow...

Bild: vet inte

We could just try to be perfect




Bild: Fashion Flash

Sentimental and melancholy



This is me today. Gosh, vad jag älskar rött läppstift. Jag ska laga middag idag och tänkte börja med det snart. Inte riktigt än dock, tänkte ta min vanliga blogg-kollar-vända först. Mitt sällskap i köket är Billie Holiday, sjukt bra, otrolig röst. Jag kände igår att jag skulle vilja sätta igång med något superkreativt, typ måla, fota, klippa, klistra, bara någonting...

Sista dagen med N



Jag har tillbringat en hel eftermiddag med Nicole, hon åker imorgon. Jag har inte fattat det än tror jag. Vi ska träna ikväll, risk finns att jag kommer fälla en och annan tår efter... Men vi hade en helt underbar eftermiddag, först en lunch bestående av grillad macka med chévre och valnötter och sen (I gave in after all...) köpte vi med oss kakor hem och slukade dessa. Hm... jag har nog enligt Freud ett alldeles för strakt det i min personlighet, ger efter för min begär. Lite förstörd av psykologin. Nej nu ska jag dricka lite vatten och ge kakorna i magen lite sällskap med en morot!

Hösthumör



Idag skulle jag helst krypa upp i soffan titta på filmer med Audrey, dricka varm choklad och äta apelsiner tills jag gick och la mig. Det kan jag inte göra, jag måste plugga och jag har ingen ork eller koncentration till det. Jag ska äta lunch med Nicole idag också, det blir mysigt. Hon åker till London imorgon, jag kommer att sakna henne så... Jag måste bli av med den här ständiga tröttheten, man kan inte vakna trött och sedan vara trött hela dagen och hela kvällen.

P.S. matbloggar har blivit mitt nya tidsfördriv!



Bild

I den bästa av världar

Vi lever i Sverige och året är 2010. Människor runt om i världen ser vår välfärd och beundrar oss. Gratis skola, mammaledighet och så vidare. Hur kommer det sig då att vi som förbilder för andra länder som har det svårare med sin politik, släpper in en främlingsfientligt parit i riksdagen? Det spelar ingen roll vilken politisk uppfattning vi ha i övrigt, om vi är röda, gröna eller blå. Sverige Demokraterna har inte en demokratisk ståndpunkt om de vill utesluta alla männikskor med en utländsk bakgrund. Vi lever i den bästa av världar sägs det, där globaliseringen är ett faktum som inte går att stoppa. Varför känner vissa medborgare av Sverige att de måste vara bakåtsträvare och välja att lägga sin demokratiska röst på ett parit som vill med alla medel stoppa en självklar globalisering. Vi kanske istället kan vara stolta över att vi faktiskt lever i ett land som påverkas och formas av människor från andra kulturer, vi har alltid något att lära av andra människor. Därför kan jag inte låta bli att känna en stor besvikelse över Sverige - ett land som figurerar som förebild för andra länder, som nu har 20 främlingsfientliga platser i den ledning som ska styra vårt land.

Födelsedagspresent åt mig själv? Ja, tack!


Vilken helg! Igår var jag nästam vaken i ett dygn, först upp och jobba och sedan hem och sedan avskedsfest. Det blev mycket vindrickande kan man säga. Idag skulle jag ha pluggat men jag har helt enkelt varit alldeles för trött, kommer få det jobbigt den kommande veckan men sånt är livet.

Jag har länge tänkt att jag ska unna mig två dyra saker när jag fyller 18: ett par nya Dr. Martens (de ovan) och ett par svarta Hunterstövlar, så gick jag in på asos.com där de absolut är billigast. Vad får jag se då? Jo, de har ju självklart tagit bort just de där svarta, enkla Hunterstövlarna... ÅH! Jag kanske unnar mig något annat istället. Är ju sugen på en stickad, enkel Acnetröja...

Bild: Asos.com

fields of red



De här två bilderna är så extremt vackra. Jag älskar den orangeröda färgen, därför älskar jag att färgen på löven börjar skifta. Jag tycker mycket om hösten - när det inte blåser stormvindar och regnet står som spön i backen... Nu ska jag springa iväg och träna med Ebba Laine aka partner in crime.

Bilder: Fashion Toast

Kicked back into old habits



Nu är jag i närheten av igång med pluggvanor igen. Idag satt jag nästan hela min überlånga håltimme och pluggade och fick faktiskt saker gjorda. Hör och häpna, jag sitter och pluggar nu också, har en lite paus för tillfället. Tröttheten har inte släppt än och det är oerhört frustrerande, jag och Sanna funderar på att kolla upp våra blodvärden ifall att det skulle vara någon vitamin som saknas... Jag ska försöka göra lite mer nytta och sedan ska jag laga middag till la famiglia och sedan ska jag titta lite på idol.

Hur underbar är inte den här bilden, jag vill ha den perfekta svarta långklänningen NU!

Bild: Ivan

Många tankar i huvudet



Idag har jag tänkt mycket. Jag har tänkt på den nya debatten angående H&M:s ringar som nu skulle kunna klassas som knogjärg. Varför, frågar jag mig. Alla ringar som på något sätt är lite större med något motiv på skulle i sådana fall kunna klassas som vapen för dessa skulle kunna göra lika stor skada. Det gäller inte bara utstickande ringar utan massor av andra föremål som skulle kunna göra lika stor skada, ska vi förbjuda skärp för att de under många år har använts som piska? Ska vi förbjuda alla kängor eftersom att de används för att sparka ner människor med? Det är löjligt om ni frågar mig. Om H&M hade tillverkat ett mini-svärd hade kan man förstå om det hade blivit uppståndelse och att det hade förbjudits, men nu handlar det om en ring som sitter ihop på två fingrar...

Den andra tanken jag hade i huvudet handlar om höst och jul. Jag längtar lite. Jag har bestämt mig för att i år ska jag baka många lussebullar, dricka många koppar choklad och njuta av julen. Jag vill också någonstans försöka hitta den där känslan av hopp som så ofta beskrivs i de gamla juberättelserna av Dickens bland annat. Varför är det så att vi glömt bort vad julen egentligen står för i alla stress och press? Det är fruktansvärt sorgligt, jag tror helt ärligt att jag kan hitta den i och med att jag ska jobba både juldagen och annandagen och när man jobbar med sjuka människor kanske det kan vara lättare att upptäcka det där hoppet.

Den sista tanken handlade om mat. Jag har tillbringat eftermiddagen med att titta på matbloggar och olika recept. Jag älskar att laga mat så det är väldigt kul att hitta nya maträtter som man kan testa. Intressant nog så hittade jag till och med en ny råvara vegobacon, detta ska jag leta efter!


Bild: Michaela Forni

GYM

Idag var jag på gymmet för första gången ever. Det var visserligen bara en gyminstruktion så jag tränade inte på riktigt. Jag har fortfarande lite ångest inför det här. Jag vet att jag måste, men det är läskigt. Vi får se jag måste nog ge det några gånger innan jag kan avgöra. Jag älskar att träna så vem vet, jag kanske faller pladask.

Flaws


Jag hade älskat regnet om jag hade stövlar. Det har jag inte. Därför kan jag inte älska regnet. Jag älskar mina favoritjeans, jag har på mig dem just nu. Det är trasiga och måste lagas, men jag slutar inte älska och använda dem för det. Det är väl ändå en glädjande tanke; att man kan älska något av det potentiella eller att man kan älska något trasigt. Vare sig det är ett par gummistövlar som skyddar mot regn eller ett par trasiga favoritjeans som man vägrar ge upp eller en människa som både kan vara potentiell eller trasig. Man kan älska i alla fall, för brister är det som formar människor, som gör dem till dem de är. Istället för att se sina egna brister som något negativt, försök se människan, dig själv, så som du formats av bristerna. För alla kan vi älska någons brister och någon kan älska våra.

Bild

Oviktigt

Ett totalt oviktigt inlägg; jag är megasuperdödstrött! Har jobbat, kom hem och städade mitt rum och nu ska jag stapla in i duschen, byta mina sängkläder och dö framför sex and the city. Det värsta är att jag måset plugga, men i mitt trötta tillstånd just nu har jag ingen aning om hur det ska gå till. Sötsugen som bombem är jag också men efter helgen så kan jag ju bara säga att: NEJ KARLSSON, INGA FLER BOUNTY CUPCAKES!!! Ska be mamma köpa med sig apelsiner hem, I could live on apelsiner. Nu: Duschen! LOVE.

P.S. Hemmagjorda köttbullar och potatismos till middag kommer sitta som en smäck!

Another truth


Jag har tänkt på en sak. Jag tror på kärlek, livslång, meningsfull, upp-över-öronen-kär-kärlek. Två människor som hör ihop, som blir gamla tillsammans. Jag är en romantiker, jag letar efter kärlek. Det värsta med att leta efter kärlek är att hela tiden sluta och öppna sitt hjärta, att släppa i någon nära inpå och sedan försvinner den personen. Är det så att varje gång man gör det så försvinner en liten del av den sorta kärleken. Gud vilket babbel det här blev... Jag vet inte ens hur jag ska avsluta.

Bild: Emma Nygren

Have a toast


Jag har haft två lektioner idag och sen kunde jag gå hem. Skönt! Så dagen har tillbringats i soffan men psykologiplugg och chokladbollssmetätande. Nu sitter jag i träningskläder och tittar på vänner. Jag älskar vänner! I helgen ska jag bara ta det lugnt, jag ska jobba och sova inget mer. Ikväll blir det alldeles säkert en dejt med John Blund klockan nio.

Jag vet inte, men jag älskar den här bilden... Jag vill åka in till fotografiska muséet, jag tycker väldigt mycket om muséer generellt.

Bild: Kommer inte ihåg

A crappy day indeed



En prima dålig dag. För det första vaknade jag och var jättetrött och den tröttheten följde med mig hela dagen. Kul. Sedan hade vi marknadsföring och jag måste säga att arbetsmoralen borta på ekonomi är lika med noll, dock finns det vissa undantag och det är mina fina vänner där, efter det gick jag och Ida och åt lunch - vegetarisk kattmat, typ. Och sist men inte minst blev vi lite kritiserade för vårt omgjorda projektarbete... Satan vad jag är otaggad just nu och rastlös, jag måste sysselsätta mig med något men jag vet inte vad. Ska träna klockan sju, det är alltid något. Jag vill att det ska bli imorgon så att jag kan krypa ner i sängen med te och seasalt choklad. Jobb vankas det hela helgen också. KUL.

Florence + the Machine



Alltså förlåt, men hur cool? Jag älskar Florence musik och hon klär sig som en gud också!

Bild: A Fashion Tale

Sno lite från alla



Hittade den här bilden hos Hanneli och tänkte att jag kanske kan komponera ihop något liknande, jag har ju faktiskt en klänning som är nästan likadan fast grå, men det är exakt samma längd på den. Jag tycker att just den längden är svår eftersom att den slutar på halva vaden. Kan vara lite tant-varning och därför lite svår att styla. Den här outfiten var så himla enkel men ack så snygg. Ibland kan enkelt vara det bästa, jag klär mig gärna efter den regeln. Använder inte jätteofta smycken, högst ringar och halsband och väldigt sällan armband. Jag vet inte, jag kommer mer och mer in på det maskulina och androgyna. Kan dock sväva iväg emellanåt och använda smycken och mycket mönster, det är kul att exprimentera.

Tillbaka till outfiten, den är som sagt grym. Jag har funderat på om jag skulle köpa mig ett par träskor, sådana där härliga svensktillverkade. Kanske får bli ett köp till nästa sommar, känns som om årstiden inte riktigt tillåter just nu. Huterstövlar och Dr. Martens kängor ska i alla fall få trängas i min garderob inom en snar framtid.

Nu blev det ett långt inlägg om mode, men det händer inte så jätteofta nu för tiden så det var kanske dags. Jag borde kanske öva lite på mina modeanalyser, har ju visserligen aldrig skrivit en sådan men det skulle vara kul att testa... Modejournalist är ju fortfarande något som lockar.

Bild: Hanneli Mustaparta

Spanish food on tv


Jag älskar outfiten på tjejen som sitter bevid bloggaren Bryan. Hur snygg? Hatt och leopard, det går jag igång på. Gah, vill köpa nya kläder nu!

Bild: Ivan

Fantastique



Bara för att hon är helt fantastisk.








Bild: Lolita

XX



Finaste Ida, bild tagen av mig med Idas kamera!

Hej, hej hemskt mycket hej! Sitter och knåpar med une petite histoire en francais, det går dåligt. Har inte alls kommit in i pluggrymten än, känns inte så jättebra. Jag vet ju hur man pluggar, jag skulle till och med vilja påstå att jag är ganska duktig på att plugga. Dock känns det som om de skillsen försvann någon gång under sommaren, nu får jag bara ont i huvudet. The XX är i alla fall den bästa pluggmusiken just nu.

Jag vill gå en lång promenad i solen, titta på människor, gå på loppis, baka äppelpaj, läsa flera bra böcker, träffa Hanna som jag inte sett på evigheter, dricka mängder av te, tända ljus, lära mig gå på gym... Återigen har bitterheten över att bo i staden som gud glömde och i skolan som klassats som Sveriges sämsta, infunnit sig igen.

We dance to the beat



Satansson vad trött jag är just nu. MEN, jag vill titta klart på sista avsnittet på Twin Peaks OCH jag har nog fått reda på varför jag får så djävulusiskt ont i mina ben när jag tränar; en kombination av att jag pronerar, vattenbrist, saltbrist och överanstränging. Så det blir att köpa nya jympaskor och springskor (F-U-C-K, kyrkråtta igen...), dricka massa vatten + loka efter träning och börja gymma (jag hatar att gymma trots att jag aldrig testat, gillar inte att människor ska granska mig när jag tränar). Det är bara att bita ihop och göra som jag blivit tillsagd, finns liksom inga genvägar.

P.S. hörni jag har kommit fram till att jag behöver en man, någon som har en på lager?

Bilder: The Cobra Snake

MÅNDAG



God morgon! Idag kör jag på lockligt hår, känns bra eftersom att jag inte har det så ofta nu för tiden. Ska sätta mig och plugga lite franska för det sköt jag upp igår och sedan kommer Ida för hennes lektion blev inställd. Solen lyser och jag är på bra humör, kanske ska inviga Burberryjackan, vem vet?

Big words


Kärlek.
Längtan.
Frihet.
Ansvar.
Ensamhet.
Hat.
Sorg.
Förtvivlan.
Tvekan.
Tvivel.


Bild: Lolita

Fan ta friskis

Okej, nej det blir inte alls cirkelfys för att passet var fullbokat och de hade tagit bort medelpasset som sagt. Fan vad världen inte är på min sida idag. Jag sticker ut och springer, trots att jag inte kan hitta min sport-bh någonstans för det gömmer sig i min pyttelilla, överfulla garderob och trots att mina ben hatar min för jag får ont. Jag har en massa ilska som måste ut. HEJ!

Weep little lion man


Mina frallor/bullar blev riktigt goda. Hembakt slår allt, köp inte bröd och kakor utan baka egna! Idag har jag varit effektiv, jag har bakat och pluggat och hunnit med lite andra saker också. Halv sex ska jag testa på cirkelfys och det lär bli en upplevelse för det har jag aldrig gjort i hela mitt liv. Lär få en härlig träningsvärk imorgon, kul...

Här är en till bild från igår.
Foto: Ida Ivarsson

Vi listar just nu



1. Det är officiellt nu; H&M:s höstsamarbete kommer att vara med Lavin. Spännande, men jag kan också garantera svindyra priser om man jämför med H&M:s normala prisnivå.
2. Jag har en fruktansvärt cool header, det var det gårdagens projekt med Ida resulterade i. Den tjejen är ruggigt duktigt med kameran.
3. Jag bakar bröd och ska springa till degen om typ en minut.

Det var allt jag hann med just nu, återkommer när bröden jäser omgång nummer två.

Bild: Hotspot

I think that the universe is throwing me a bone


Jag och Emelie.



Jag och Nicole.

Första bilderna på håret!

Galen kväll. Jag firade min fina vän Nicole som fyllt år och det var supermysigt. Vi drack vin och år tårta och hade det så mysigt och skrattade så mycket. Sedan mötte jag upp några andra människor och skrattade ännu mer och hamnade till slut i ett kök med två hungriga killar och skrattade lite till medan de vräkte i sig mackor. Till sist så hamnade jag i alla fall där jag sitter nu, det vill säga min säng, där upptäckte jag en spännande sak som jag inte vet hur det ska sluta... Tiden får avslöja det.

The cut


Då var det gjort. Långt hår gone. Kort hår hello. Känns mycket ovant på ett positivt sätt, två saker bara lite för kall nyans av rött och så skulle jag skippat uppklippningen. Over all så är jag nöjd. Bilder får komma när jag är på det klara med hur jag ska style min nya frisyr.

Vad är det man säger om drömmar? Att det är ens undermedvetna som kommer fram? Jag är inte säker men det är väl något sånt. Jag kommer nästan aldrig ihåg vad jag drömmer, men de senaste nätterna så har jag gjort det. Mycket konstigt. Det känns som om det händer lite konstiga saker i livet just nu. Jag läste en artikel om hur man ska leva för att vara mer bohemisk; jag kan ibland se mig själv som en bohem, eller jag skulle i varje fall vilja vara en. Ett av "tipsen" var att vara skoningslös när det gäller vad man vill ha, ser man något som man vill ha så ser man också till att få det. Jag kanske skulle kunna lära mig något av det, att chansa liksom. Om jag ser en chans eller en möjlighet som jag vill ha så ska jag göra allt jag kan för att också få den/det.

Bild: Lolita

Nu ryker håret



God morgon sunshines! Nu ska jag alldeles strax dra mig emot skolan. Idag ryker mitt långa, blonda hår. Jag är jättenervös så jag ville kanske bara få lite lyckönskningar eller nåt... Så önska mig lycka till!

Heart skipped a beat



Förlåt hörni. Jag har varit arg och deppig den sista tiden, men jag känner mig så fruktansvärt rastlös och missplacerad just nu. Min hjärna kokar över ibland. Nu känns det bättre, fysisk aktivitet och fina vänner är riktigt bra botemedel. Nu sitter jag och lyssnar på XX för fullt, med en kopp te och en skål frukt framför mig. Jag ska titta lite på Twin Peaks innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag färga och klippa håret + min fina vän Nicole fyller 19 år.

P.S. Tjejen på bilen heter Natalie Karlsson och hon är typ min förebild, hennes blogg är grym. I brist på andra bilder ville jag bara visa att hon är extremt cool.

Bild: Natalie Karlsson

Work out

UH. Trött. Jag ska skicka iväg och träna om 20 minuter, jag är så trött på det mesta just nu. Jag vill kunna läsa en bra blogg, hinna läsa en bra bok, hitta en bra kille, köpa en massa nya kläder... Sorry, är inte jättenöjd med min tillvaro just nu.

RSS 2.0