A BED


Av någon anledning är jag lite besatt av sängbilder - bilder på sängar. Det finns något mystiskt med dem som gör att jag dras till dem. Jag kanske dras till sängar i allmänhet, tycker ju bland annat väldigt mycket om min säng och man tillbringar ju en ganska stor del av dygnets timmar i en säng. Det kanske finns någon koppling... Eller så finns det något i sängbilder jag går igång på.

För att bara prata om något helt annat tror jag att jag slagit rekord i smörgåsätning den här veckan. Det är fruktansvärt gott med bröd och smör, farligt gott...

Bild

JUST KIDS


Kanske den absolut bästa boken jag läst, nej slukat i år. Fullkomligt lysande. Jag vill leva som Patti Smith och Robert Mapplethorpe gjorde, med Andy Warhol som husguden (det är han ju i och för sig för mig nu också men...) och umgås i hela New Yorks subkulturkrets. Kommer antagligen inspireras sjukt mycket av sjuttiotalet en tid fram över. Jag måste få in mer kultur i bloggen också, konst framför allt. Jag måste lära mig om konst!

Bild

SUNRISE



Just nu vill jag bara hänga i Brooklyn med ett gäng musiker/konstnärer/skapare/kultiviser och svepas in i dimman av kreativt skapande likt Patti Smith i slutet på 60-talet.

BROGUES



Har länge varit sugen på ett par brogues, har dock inte hittat just de där rätta. Pradas från vår-sommarkollektionen 11 (tror jag inte bombsäker) är det ju jorden hype på just nu och kommer antagligen kopieras i mängder senare i vår. Jag gillar i och för sin konceptet hög sula och hatar att jag missade ett par som inte riktigt liknade Pradas men som var brogues-style med hög sula i vintras, tror de var från Weekday eller möjligtvis Monki... De var helsvarta med silverspänne, tror faktiskt att det var Weekday! Synd är det i alla fall.

Bild

THE SKY CRACKED A MILLION WAYS





Ansiktsjägaren får stå för inspirationen idag.

Igår var det plattfall för mig, mådde piss. Huvudvärk och trötthet till det extrema, jag blev nästan lite rädd. Det var verkligen inte normalt någonstans, idag har jag emellertid sovit ut, 10 och en halv timma. Det läskiga tillståndet från igår är borta och nu ska jag fokusera på att ta mig an allt det plugg som jag drog mig för att ta tag i förra veckan...

Bilder

MAYBE WE'RE NOT THE PERSONS WHO WERE SUPPOSED TO HAVE FUN



Igår. Snabbdusch. Savage skulls & Douster. Locka hår. Äta cannelloni. Åka buss. Sova på buss. Woken. Corona med lime. Bli bjuden på drink. Killen med lockigt hår. Dublin. Karlberg. Kadett? Vita kläder. Missplacerade. Taxi till Tekniska 222 kr. Vänta på buss i tunnelbanan. Sova på buss igen. Minusgrader. Sängen.

Rätt usel kväll om jag får säga det själv.

IT'S TRUE I ALWAYS WANTED LOVE TO BE HURTFUL

Idag är en sån dag när jag inte vill vara ensam med mina tankar. Idag är en sån dag när jag förbannar hjärtat och hjärnan beroende på vilket man kan skylla mest på. Idag är en sån dag när rynkan i pannan framträder allt tydligare. Idag är en sån dag då Audrey skulle vara en lämplig aktivitet, olyckligsvis befinner sig hon i fel hus. Idag är en sån dag då tårar skulle vara ett sätt att koppla bort tankarna. Men gråta vill jag inte, jag vill veta på vilket sätt jag ska tänka om, veta hur man bygger upp ett mentalt paraply som stänger ute tankar. Känslor också för den delen.

Det handlar naturligtvis om kärlek. Vissa perioder i livet måste man välja bort kärlek till en annan person. Istället måste koncentrationen läggas på den kärlek man känner för sig själv. Trots att det är en kärlek som kanske är den viktigaste ändå, så är det ibland otroligt svårt att glädjas åt den självfokuserade kärleken. Jag är i en sådan period. Ibland är det värt så mycket att få vara själv - en frihetskänsla. Men sedan kommer kvällar som den här; då jag inte fattar varför jag lägger mig i en tom säng, kväll in och kväll ut. Det känns meningslöst att hitta en humoristisk textrad i en bok och skratta åt den helt själv. Egentligen känns det mesta meningslöst.

Jag är låg ikväll och känner att ibland måste man våga dela med sig. Om det är något av vidare intresse i orden för någon annan gör mig detsamma. Det här är mina hjärnspöken. De kan lika gärna vara försvunna imorgon och aldrig visa sig igen, men ikväll känns varenda en av dem.

LIFE IS A PARACHUTE JUMP; IT'S TAKING CHANCES, FALLING OVER AND GETTING UP AGAIN




Kaffe, Converse och läsning i solen. Det gick i en halvtimme sen trodde jag på allvar att jag skulle få nackskador på grund av att det blåste så mycket. Fortfarande engerifylld och positiv har jag avverkat många sysslor idag. Jag har också gråtit i slutet av min bok, fy i helvete vad fin kärlekshistoria! Jag blev så lycklig och spänd på livet. Som jag skrev i förra inlägget så berör Paulo Coelhos böcker mig djupt och nu när jag läst just den här boken har jag med mig flera lärdomar om livet, tror jag i alla fall. För att vara lite filosofisk så får jag se om informationen har blivit kunskap när jag väl ställs inför en situation då jag behöver använda mig av en sådan livsläxa.

FÅ MIG AV DEN HÄR JÄVLA GATAN



Idag har jag varit glad, hyfsat positiv och full av energi! Detta för första gången på väldigt länge, när man gått runt i dimma det senaste halvåret blir det lite som att gå in i väggen när den dimman väl försvinner....

Jag läser också en fruktansvärt fin bok som heter Eleven minutes och som alltid när jag läser en bok av Paulo Coelho så sätter den hakar den sig fast i mig och tvingar mig att börja tänka. Det kan vara det jag älskar mest med Paulo Coelhos böcker förutom att de är så vackert skrivna. I sommar ska jag nog ta mig ann alla hans böcker, har än så länge bara läst tre. Alla tre har på något sätt berört mig, en sommar av tankegångar med andra ord.

TAKE A WALK PEOPLE



Jag tänkte ta mitt smutsiga hår ut på en redig promenad. Brillorna ligger ju och dammar för bövelen, damma av dem och ut med er.

På tal om barkbåtar skulle jag behöva damma av rummet också ser jag, byta lakan och vädra ut täcken och så vidare... Men först lite D-vitamin!

TAKE A WALK PEOPLE



Jag tänkte ta mitt smutsiga hår ut på en redig promenad. Brillorna ligger ju och dammar för bövelen, damma av dem och ut med er.

På tal om barkbåtar skulle jag behöva damma av rummet också ser jag, byta lakan och vädra ut täcken och så vidare... Men först lite D-vitamin!

CITRONDAG

1. Inte en toppendag, dels för att jag inte varit på topp och dels därför att dagen har varit dålig.
2. Jag skyller för närvarande min negativitet på att månen är så nära jorden, konstiga fenomen får en att bli konstig.
3. Fröken Anna Norstedt sitter på andra sidan stan och försöker få mig på bättre humör genom att göra små berättelser med facebook-smilisar...
4. Min otoppform resulterade i en eftermiddag i sängen med SATC och närstan (märk: nästan!) ett helt paket Ben & Jerry's.
5. För nuvarande vill mitt huvud sprängas.

Punkt slut.

THE FUTURE WILL TEAR US APART


Framtiden. Så mycket prat om framtiden var eviga dag. "Vad ska du göra sen, efter skolan?", "Snart tar vi studenten!", "Nu är det inte mycket kvar!", "Jag längtar efter sommaren...". Det är väl helt naturligt och förståeligt att man undrar, vill och längtar efter framtiden, men ibland vill jag bara fösöka leva nu. Idag. Här. Jag skiter i om just nu är tråkigt. Jag vill gå ut på morgonen, när solen har det där exremt vackra orange-röda skenet som bara existerar när solen går upp, och bara njuta. Men jag gör inte det. Istället tänker jag också på framtiden; att gå till skolan är målet med att gå ut utanför dörren på morgonen.

Vi förlorar så jävla mycket genom att bara låta nu-stunderna gå förbi osedda och ouppmärksammade. Framtiden kan absolut vara någonting att längta efter men att endast ha en sak i huvudet hela tiden, varje dag och missa de små stunder när ren lycka kan infinna sig är att låta livet rusa förbi och upptäcka att man sjäkv råkade ta fel i korsningen (förlåt för metaforen.).

Från och med nu lovar jag mig själv i alla fall att varje morgon, om det är soligt, stanna i 30 sekunder och studera solskenet. För det solskenet är bland det vackraste jag vet.


Bild

OM KONSTEN ATT KUNNA SE SJUKT COOL UT I MYSKLÄDER


En egenskap jag önskar att jag besatt. Får jobba ordentligt på den...


Bild

TIRED, BEATEN BUT ALIVE



Satanihelveteochlitetill vad jag är trött! Sökte adrenalinkickar på jympapasset idag och fick till något liknande i mitten, men mot slutet trodde jag att jag skulle storkna. Det finns emellertid ingen mellanläge för mig 110 % eller 0, antingen eller, all or nothing. Hur som helst ska jag njuta av en värdig sömn och hoppas på energi imorgon, måste plugga... Förresten, var det någon mer än jag som kände vårdofter idag? Blev lite salig, åh.

bild

YOU MAKE ME WANNA FEEL THINGS I'VE NEVER FELT BEFORE


Herregud. Jag måste hitta ett rött magkort linne och ett tjockt silverkedjehalsband. NU!

God eftermiddag på er! Jag sitter lite i panik och funderar på om jag borde anmäla mig till en strökurs på Stockholms universitet bara som en backup om jag inte skulle komma till Italien, mot all förmodan... Sista anmälningsdag är väl imorgon?

Jag har beställt biljett till Angus & Julia Stone nu i alla fall. Underbart! Vet inte vem jag ska gå med, förhoppningsvis Ida men annars får jag väl gå själv och ragga nya kompisar där då!


Bild

AND I'M WHAT THEY CALL A PRIME NUMBER






Jag vill väldigt gärna ha en sammetskavaj kom jag på idag. I annat fall skulle jag behöva lite nya kläder. Sen kommer Angus & Julia Stone till Sverige, jag älskar dem lite.

Bilder

JAG OCH MIN MAMMA

Igår tog jag med min mamma ut på äventyr. Hon har fyllt år så jag bjöd henne på middag på Riche och teatern Trettondagsafton på Stockholms Stadsteater. Middagen var helt fantastiskt god och teatern var helt fantastiskt rolig.


Här är min mamma. Hon var jättenöjd på bilden för att hon fått in ett glas rött och gott surdegsbröd.


Det är rätt härligt att kunna dricka lite vin tillsammans med sin mamma.


Jag beställde Moules Frites som var en ren och skär matorgasm. Det bästa jag ätit på länge. Jag fick den godaste aiolin jag ätit till också.


Mamma var döhungring och ville ha en Richeburgare med hemgjord senap och dressing.


Hej.


Efter middagen började teatern. Oj, vad vi skrattade för den var så rolig.

I KNOW PLACES WE CAN GO



Jag har drömt om Paris idag - igen. Försökt memorera tunnelbanestationer så jag vet var jag ska kliva av när jag ska se Montmartre och Le Louvre. Läst i tidningen om att vi har ett crêperie här i stan som drivs av en Julien. Lyssnat på "Sous le ciel de Paris" och försökt sjunga med. Insett att jag borde läsa böcker av franska författare. Insett att jag borde börja läsa böcker på franska. Insett att jag lämnar landet om ett halvår.


Bild

SPAGHETTILÄGET NEXT



Yo brothas, vilken dag! Halvvägs igenom projektarbetet kan man säga, det vill säga halvvägs till mål. Jag ska upp på spinningcykeln om 45 minuter, har inte tränat på två veckor tack vare diverse sjukdomar. Hur det känns? Jorasattde... satsar på spaghettiläget. Kan i och för sig inte sticka under stolen med att jag har längtat till den där gråa, fula byggnaden som också kallas Friskis & Svettis. Utan att låta allt för konstig så älskar jag ju faktiskt gymmet, men det visste ni ju redan. Jaja, nog babblat. Packa väskan nu.

Morsning korsning!

Bild

JAG VILL...





... åka till Paris



... äta jordgubbar



... ha en vit stickad tröja och en kaserad väska



... pussas



... njuta av livet varje dag


Bilder


DRÖMFÅNGARE


Det är lite tacky, turistaktigt och oerhört vidskepligt. Trots det måste jag köpa en drömfångare, de är så fina.


Bild

LONG DAY FOR FAIRY TALES





A day of firsts. Första gången jag använde min nya hatt. Första Foto A-lektionen. Första överkonsumtionen av vitt bröd på evigheter (Dåligt!!! Ida du får inte lura i mig sånt mer!). Första paniken över skolan. Första ordentliga tröttheten före klockan sex på kvällen. Första gången av gos med Idas hund. Första synen av ett konstigt ljus som roterade, det var först ett ufo, sen ett fängelselarm, sen ett ufo igen men till sist visade det sig att det var en gammal flygfyr från krigstiden de fått igång igen.

bilder

VÅR & KONST





Tänk att lite värmande sol kan framkalla vårkänslor på det här viset! Lyssnade på Håkan och kände att livet är lite lättare, dessutom har jag kommit på en sak. Jag måste se mer och lära mig mer om konst.

Andy Warhol är redan en favorit, Pollock också, lika så Dalì. Jag vill kunna mer! Jag kanske ska ta upp målandet igen, jag målade mycket när jag var mindre. Om jag var så bra vet jag inte men det var kul och numer behöver man ju faktiskt inte vara så speciellt duktig, det kan bli fint och intressant i alla fall. Jag måste besöka Moderna Muséet igen, det var himla fina verk där.

Bilder

MONSTERS ARE REAL, GHOSTS ARE REAL TOO. THEY LIVE INSIDE US AND SOMETIMES, THEY WIN.



Jag har varit sjuk. Jag är väl fortfarande sjuk, men inte lika. Feber, halsont, snuva och total utslagenhet. Jag drömmer så konstiga drömmar när jag har feber, de är helt obegripliga. Det värsta är att jag drömmer om hemska saker; mord, krig eller om personer som inte borde befinna sig i mina drömmar. Även fast det bara är en dröm, som egenteligen inte är speciellt verklig, så sätter bilderna sig fast. Jag kommer aldrig annars ihåg mina drömmar men när jag har feber så kommer jag ihåg dem varje gång. Det är inga drömmar jag vill komma ihåg, trots att det inte är några mardrömmar. De är bara obehagliga.

Bild

FAN ROSA HÅR ÄR RÄTT BALLT ÄNDÅ




Man måste väl ändå hata det här tillståndet när man inte riktigt är sjuk med inte riktigt frisk heller. Befinner mig för närvarande i det tillståndet, därav måste min träning lida och jag h-a-t-a-r det! Jag erkänner att jag får lite abstinens när jag inte får röra på mig. Så jag och mamma butlade på oss ikväll och gick på en promenad som kan bli så mycket power som det går när det är glasis på vissa ställen.

Har för övrigt jobbat på hemmaplan och bakat bröd som fick en stenhård skorpa. Imorgon fyller mamma år, då ska jag köpa blommor! Hej då.

Bilder: 1, 2

RSS 2.0