Dagens

Tänkte slänga in en dagens, det var ganska länge sedan.

Tröja, Monki, byxor, Cheap Monday, Sjal, Grekland.

Daisy Lowe

Igår så blev det en heldag inne i huvudstaden. Fick med mig en randig t-shirt från Monki och två ögonskuggor från Make Up Store med mig hem.
På kvällen så blev det bio men flickorna, "i taket lyser stjärnorna", men jag tyckte inte att den var så bra... Har i och
för sig inte läst boken, men filmen var inte alls i min smak.

Idag kommer Sanna äntligen hem (jag ska få den andra boken i Twilight serien!), jäklar vad jag har saknat henne! Det vankar fest och jag, som skulle ha hittat en klänning igår inne i stan, hittade såklart inget. Så det får bli någon av de som redan finns i mitt ägo.

I alla fall, jag har hittat ett par ursnygga biler på Daisy Lowe. De är så grymma att jag måste dela med mig av dem.




Härliga, eller hur?

Streetfashion

Åh, jag gillar att titta på gatumode, jag gillar det sjukt mycket.
Två av de bästa bloggarna i kategorin streetfashion är lugnt the sartorialist och style and the city, och det är väldigt roligt att på båda bloggarna så är det två killar som fotograferar. De måste få mycket cred för att de lyckas hitta människor med grym stil!

Mycket insiration finns att hitta i gatumodet, tidningar i all ära men att titta på hut människor klär sig till vardags är nog det absolut bästa när man vill hitta inspiration till sin egen stil.
Ta vara på små egna stunder till exempel när man åker buss, fikar eller liknande och titta runt, finns det någon som har på sig något som skulle passa dig, well grattis då! Leta och tänk igenom vad som skulle kunna passa ihop med det plagget.

Det är ju inte alltid så att man hittar just det plagget men har sett, det kan vara second hand eller komma från något annat land, men det brukar oftast finnas saker som liknar varandra och om det inte gör det så finns ju i alla fall chansen att du har fått lite inspiration!


Bild: http://thesartorialist.blogspot.com

Den här jackan är verkligen To Die For!

LOV

Äntligen ett välförtjänat lov, det har varit ganska stressigt från att jag kom hem från Thailand tills nu och jag känner mig helt slut. Jag har dock inga speciella planer, lite fika osv så vi får se vad som händer.
Men en stor nyhet, jag har införskaffat en ny väska!!! Jag har varit på jakt efter en väska h u r   l ä n g e  s o m   h e l s t och nu äntligen har jag hittat den, topshop 500 kr cirkus!
Snake Oragami Tote
Bild: http://www.toshop.com
Jag är riktigt nöjd. Väldigt rymlig.
Så nu är den jobbigt biten av väskjakten över, för jag BEHÖVER inte längre en väska och det är just det där "BEHÖVER" som är jobbigt! Lättnaden är ett faktum!


Close-up! Alltså ca 500 kr från topshop.

Nu ska jag fortsätta min slappardag och läsa ut Twilight, jag rekommenderar den boken starkt så himla bra, läste typ ut halva igårkväll och det är 400 sidor i den boken! Det jobbiga är att jag måste vänta på Sanna, som är i fjällen hela lovet, innan jag kan få den andra boken! Ja, ja life's a bitch!

Frankrike närmar sig

Idag hade vi ett litet möte med Frankrike-gänget, där gick vi igenom basic saker och lite om staden och regionen vi ska till. Ja nu börjar det dra ihop sig, 9 Mars så drar jag i en vecka till Frankrike!
Hur kul som helst, vi kommer att flyga till Paris(PARIS!) och ta tåg därifrån till Auvergne, och sen så åker vi till Issoire, staden där vi ska bo.
Jag känner mig sjukt taggad och kommer ha problem med att packa, usch vill inte tänka på det kommer få ångset och inte få ner något i väskan och ändra mig hela tiden1

I alla fall, det son kan tänkas vara negativt är att det inte kommer vara så speciellt varmt antagligen minusgrader, skit också! Jag hade hoppats på att jag skulle kunna glassa runt i mina converse och min nya skinnjacka... Men jag ska nog ta med dem bara i fall att, converse är i och för sig ganska bra skor att flyga i!
Och på tal om flyg, jag har hittat en tröja från Dagmar som ser superskön och supermysig ut, jag skulle verkligen vilja ha den. Det enda problemet är att det är Dagmar och det kostar ca 1300 kr(då är det REA), bummer!
Dagmar Aune Pullover
VILL HA!!!

Well, well that's life. Grey's Anatomy ikväll det är värt att titta på, spännande då man ska få veta om Issie's döda pojkvän återuppstår! 

bildkälla: http://www.bubbelroom.se


Ehm, okej?

Alltså, ibland så undrar jag vad som försigår across Atlanten?
Spanade precis i en av mina favorit bloggar och vad hittar jag? Jo, New York Fashion issue mad Kate Moss på framsidan, inget konstigt med det förens man ser hur bilden ser ut!
Fröken Moss ser ut att vara en kvarleva från lilla huset på prärien, och ingen vacker sådan. Det känns inte bra att Kate ser ut så, jag har alltid gillat Kate Moss (även när hon hade sin kokain-skandal och när hon var i sitt trassliga förhållande med Pete "vad-han-nu-heter") men det där? Uh-uh, inte acceptabelt.

Kate Moss New York Magazine cover
Bild: http://stylefrizz.com/

Va fan hände egentligen?

Alltså, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det är ju inte sådär hemsk som B-kändis bilder kan vara. Men det är Kate Moss och det borde finnas lite klass över det hela, men det finns det inte...

De där klänningarna

Åh, varför är det inte vår snart?
Just nu sitter jag och drömmer mig bort bland klänningarna på Asos... Dels för att jag vill att det ska bli sommar och dels för att jag tycker att det borde finnas lite mer färg i min kära/hemska/samma/ibland tråkiga garderob!
Så, just nu så skulle det sitta fint men en färgstarklänning för att lysa upp fester osv, allt är ju bara svart hela tiden, och svrt det är väldigt tråkigt måste jag säga. Förra sommaren hade H&M en blommig tub-klänning som var riktigt hypad! Alla bloggade om det, men det var riktigt snygg och sålde slut på nolltid gjorde den också...Typiskt.
När jag kollade runt på Asos så hittade jag en ganska lik klänning, tror dock inte att det blir något köp...


Bilder: http://www.asos.com/Asos/Asos-Multi-Floral-Strapless-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=485698&cid=5186&clr=Print&sh=0&pge=0&pgesize=375&sort=_None
http://motionsickness.webblogg.se/images/2008/klnning_17229534.jpg

FrankieBoy

Trevlig alla hjärstans dag på er! Dålig update I know, men men... Idag blev det en tidig morgon klockan ringde 06.30 då var det bara upp och hälla i sig kaffe, sminka sig och traska iväg till flygfyrens sommarjobbsansökar dag! Tror dock att det gick bra (är övertygad om att Fröken Händel kommer få jobbet!) så nu är det bara att vänta och se om de ringer, i så fall blir det jobbintervju i Mars.

Anyway, igår så fick jag för mig att lyssna på Frank Sinatra och jäklar vad den grabben kan spela, herre jisses! Jag gillar och har nästan i princip alltid gillat lite äldre musik åt jazz och blues hållet! 
Men så slog det mig att Frankieboy har ju hur snygg stil som helst, bland annat Håkan Hellstöm inspireras delvis av Frank Sinatra, och visst har han snyggg klädstil. En riktig trendsetter!
Det snygga kostymen och hatten, det är så bra det kan bli.

För att visa:

http://groovyvic.mu.nu/archives/images/frank%20sinatra.jpg


http://images.art.com/images/-/Frank-Sinatra-Studio--C11737531.jpeg


http://imagecache2.allposters.com/images/pic/TEL/C76~Frank-Sinatra-Posters.jpg

Nej nu ska jag göra mig marängsuisse och kolla på vad kvinnor vill ha!

Top Model - Grande final

Okej, jag är besatt av top Model och Projekt runway och ikväll så är det final i top model och jag ska bänka mig framför tv:n kanske eventuellt poppa popcorn(jag fick veta av Sanna idag att vi får äta popcorn?!) och heja på Analeigh grym tjej alltså, superskön stil!
Sen så älskar jag ju Tyra, hon är grym!
40 minuter kvar, nu ska jag råplugga har matteprov imorgon och franskprov på fredag, INTE KUL!


http://img2.timeinc.net/ew/dynamic/imgs/080214/tyra-banks_l.jpg

D'you wanna be on top?

L & B - igen

Oh, jäkla förkylning! Dock känns det bättre idag men det är inte bra, febern har inge lagt  sig än men det var en jäkla tur att jag har distansdag idag. Har knappt lämnat sängen utan har förankraft mig här idag...
Nåväl igår så pratade jag lite om Luella Bartley och Balmain, och idag tänkte jag visa lite bilder från deras senast kollektionen som jag älskar! Vi börjar med en liten beskrivning av varje.
Balmain: De ha satsat på de lite mer råa, nitar, svart spets och paljetter och hela kollektionen går i en mörk färgskala.
Luella Bartley: Hon har däremot satsat på vad jag skulle kalla för påskkärring möter söta fröken konservativ. Hon använder lila och orang och har satsat på den lite chanel(de tidiga åren) looken, med figursydda kavajer, pärlor och knälånga kjolar.

Balmain :




Luella Bartley:





Och självklart så fungerar det inte att ladda upp den sista bilden, men jaja det kommer någon annan gång. Nu ska jag kolla på Pearl Habor på VHS, retro va?






Luella & Balmian

Usch, det är blir bara värre och värre. Nu har jag lyckats få feber också, känner mig jätteynklig och eländig.
Som grädde på moset så har mina kära sex and the city dvd:er bestämt sig för att haka upp sig hela tiden så mitt tidsfördriv gick åt skogen!!!
Något positivt är iaf att jag är klar med rapporten, vilket känns grymt skönt. 
Nu har jag också märkt att i princip all snö har regnat bort, det positiva med det är att det ser mer ut som vår och det negativa är att det är slask, slask och mer slask!
Nå, nya elle kom i veckan och jag har spanat in trendbibel och besämt mig för att Balmian och Luella Bartley är mina favoriter den här säsongen. På omslaget av elle så har Caroline Winberg på sig en underbar skapele av Luella Bartley!!!


Nu ska jag försöka att inte bryta mitt onyttighetsvad med Sanna, dock så lockar det(Anna du kunde tyvärr inte övertala mig)!
 

Sjuk

Usch har gått och dragit på mig en jobbig förkylning, inte alls kul! Så idag så blir det bara en hemma-dag för fröken Karlssons del. Lite SATC och lite skriva det sista på rapporten, grymt skönt att den snart är klar(som jag har kämpat!!!)

Nåja, i alla fall den här helgen har varit hektisk, i fredags var fest där temat var Hollywood det var kul vi dansede sönder oss och firade mina två vänner Sanna och Linnea, Nickan, Cissi och Emelie var också med vilket var urkul!
Lördagen bestod av semlor, promenad och sedan en härlig middag hos Sanna och hennes familj, hur trevligt som helst! Och ja, resultatet av min helg är förkylning, men jag ska inte klaga kul har det varit.

Nu till det bästa, små nyheter har smusslats fram här i veckan och det är att den ameriskansa budgetkedjan Forever 21 ska komma till Sverige, jag har en klänning, en kjol och ett par skor därifrån som jag har beställt via internet och jag är väldigt nöjd med dem, så jag hoppas verkligen att de hittar en lokal här för det är det som kedjan gör nu, de letar lokal i stockholm.


Nej, nu bli det lite SATC och lite plugg, ciao!

Jag listar!

Ohoj sailors!
Idag blir det kort och koncist, med mycket bilder. Jag hade nämligen tänkt att jag skulle lista mina Haute Couture 2009, jag är lite som ett freak när det kommer till Haute Couture men jag kan inte hjälpa det, jag bara älskar alla klänningar!
Jag kommer besrkriva klänningarna med tre ord.
Så utan någon inbördes ordning, här kommer de:

Christian Lacriox
Christian Lacroix Couture Spring 09 red beige
Klassiskt, elegant och orientaliskt.

Chanel
Chanel Couture Spring 09 butter
Fräscht, kvinnligt och honungslent.

Valentino
Valentino Haute Couture Spring 09 red
Chict, modernt och sexigt.

Christian Dior
Christian Dior Couture Spring 2009 blue
Elegant, drömskt och kvinnligt.

Plågar mig långsamt...

Ah, jag är nog en masochist, i alla fall näg det gäller dyra designer väskor och skor... Jag plågar mig själv genom att titta på alla härligt, vackra väskor från märken som Miu Miu, Prada, Bottega Veneta, Jimmy Choo o.s.v.  vilket resulterar i att jag går runt och deppar för att jag inte har några pengar. Mitt senaste depp föremål är en väska från Botkier, en grymt snygg, stor väska som ligger runt 7000 riksdaler. En fråga som jag då så snällt ställer mig, är om jag ska slita och spara och sedan köpa denna underbara väska eller bara låta det vara?
Som en ung student så är det väldigt svårt att ens drömma om dessa väskor, och jag avundas de i min ålder som köper  designer väskor till höger och vänster. Och något lönsamt jobb har jag minsann inte heller, inget jobb över huvudtaget för att tala klarspråk. Ändå så dagdrömmer jag om dessa underbara väskor!
This sucks!!!  Snälla rara, gör mig till en väskdesigner dotter!


DEN HÄR VÄSKAN FINNS I MINA HÄRLIGA MARDRÖMMAR!






bildkälla:http://elinkan.blogg.se/images/2007/bot_1172007033_15720.png

Från i lördags/ H&M spring collection

Halloj, idag så har jag slitit och brottats med min kära rapport! Det känns som om jag är ute och simmar på alldeles för djupt vatten. Den ska vara klar om en vecka och jag har långt, långt, långt kvar till målet.
Anyway, jag snodde en blid från cissi's blogg, den är från i lördags när vi fikade.

Jag på espresso house, tröja från Weekday och armband från Thailand och H&M, klocka från Pulsar.

Jag har spanat in H&M spring collection, och kan tydligt se ett typiskt drag för vår kollektioner, pastell färger, mjuka former och mörka accentfäger!
Jag tycker att H&M har gjort ett bra jobb, de ha jobbat mycket med jeans och en färgskala med beige, ljusblå och grått.
Visar några av mina favoriter.


Nu blir det mat!

Härliga bilder

Just nu så tittar jag igenom alla härliga bilder jag har samlat på mig, samtidigt som jag tittar på reprisen av TopModel. Jag tänkte dela med mig av några bilder.

Kate Moss prydde vogue någon gång på 90-talet.

Jag vet inte riktigt vart den här kommer ifrån men den är grym!

En av mina favoritbilder på Lykke Li.

Edie Sedgwick.

Åh, jag vill ha min kamerasladd! Men, jag får lugna mig nu ska jag fortsätta min slapparkväll, imorgon är det distansdag och då ska jag och Fröken Händel plugga stenhårt och få massor gjort!


RSS 2.0